CFR / Dăruire totală

Unul dintre cele mai încinse dueluri a fost cel dintre Maftei (foto, în verde, Concordia Chiajna) și Păun. Câștig de cauză a avut clujanul / Foto: Dan Bodea

Primul meci al etapei a 29-a a Ligii 1 de fotbal le-a adus față în față pe CFR Cluj și Concordia Chiajna. Meciul, care altă dată ar fi fost la discreța vișiniilor, a fost de un dramatism total, oaspeții fiind în avantaj pe tabela de marcaj până în minutul 85.

Finalul a fost unul incandescent cu două goluri marcate de CFR, ultimu în prelungirile prelungirilor. Gazdele și-au arătat intențiile ofensive încă din startul meciului când Păun a luat o fază pe cont propriu (min. 8), a intrat în careul celor de la Concordia, și a șutat la colțul scurt, dar peste poartă.

Cu puțină atenție Păun ar fi putut să observe că Dore se afla în poziție excelentă pentru finalizare. Unicul gol al primei reprize a fost marcat de Serediuc, în minutul 35. Mihai Dina i-a pasat excelent printre fundașii centrali ai clujenilor, iar vitezistul ilfovenilor a tras la colțul lung.

La ultima fază a primei reprize același Serediuc putea dubla avantajul oaspeților, dar Mincă a ieșit bine și a parat. În minutul 49 Păun a reluat cu capul o minge ce putea aduce egalarea, dar Râmniceanu și-a început seria de parade salvatoare pentru echipa lui.

În minutul 64 arbitrul întâlnirii anulează inexplicabil un gol oaspeților, la o bâlbâială generală în careul gazdelor, în care însă, nu s-a comis nimic neregulamentar. În minutul 69 Serediuc scapă singur cu Mincă dar șutul lui plasat se oprește în stâlpul porții clujenilor.

Păun, Negruț și Camora aveau să-l încerce pe Râmniceanu, până la golul din minutul 86, când Tiago Lopes a centrat de pe dreapta, Râmniceanu a ieșit greșit și Păun cu capul a trimis balonul în plasă. Finalul de meci a aparținut în exclusivitate gazdelor care au atacat constant, iar în minutul 94 Thiago Lopes a punctat, la ultima fază a meciului.

Jakolis a centrat de pe dreapta, Guima a încercat să finalizeze, dar n-a ajuns la balon, după care Lopes a finalizat simplu cu poarta goală. CFR acumulează astfel, 23 de puncte și își continuă lupta pentru evitarea retrogradării.

Distribuie:

Postaţi un comentariu