CFR Cluj / Bat iar la porţile Europei

Rui Pedro (foto, în vişiniu) nu a reuşit să marcheze în partida cu FC Botoşani dar, se poate revanşa, miercuri, în meciul cu Poli Timişoara / Foto: Dan Bodea

Victoria cu 3-1 în faţa formaţiei FC Botoşan le-a dat arip fotbaliştilor lui Petre Grigoraş, CFR urcând după acest succes pe poziţia a VI-a a clasamentului Ligii I, cu 28 de puncte, la doar trei lungimi în urma celor de la Pandurii şi Dinamo, ocupantele locurilor 4, respectiv 5, înaintea ultimelor meciuri ale acestui an. O eventuală victorie a CFR-ului, miercuri, la Timişoara, ar fi echivalentă cu revenirea clujenilor în lupta pentru Europa.

Le-a revenit optimismul
Ceea ce părea la un moment dat imposibil, o clasare pe loc de cupă europeană, pare iar la îndemâna echipei feroviare. Chiar dacă jocul nu este cel mai spectaculos, iar unii dintre fotbalişti încă nu s-au acomodat sistemului tactic impus de Petre Grigoraş, echipa obţine victorii, iar victoriile aduc puncte în Gruia.

Cumpătat tehnicianul CFR-ului este conştient că doar o calificare în Europa League mai este la îndemâna echipei sale, diferenţa de puncte pentru o eventuală implicare în lupta pentru titlul naţional fiind mult prea mare pentru a fi recuperată.

„Titlul este imposibil să-l luăm, nu avem nicio şansă. Ar trebui să se întâmple ceva inimaginabil cu Steaua, Astra sau Petrolul şi nu e cazul Joacă foarte bine, toate trei şi sigur între aceste echipe se va da lupta la titlu. Noi rămâne să ne batem pentru un loc de Europa League. Obiectivul acesta este aproape de noi şi îl putem îndeplini”, a declarat Petre Grigoraş.

Tehnicianul vişiniilor a surprins pe toată lumea în partida cu FC Botoşani când i-a aruncat în luptă pe Paul Batin şi Ioan Hora, doi dintre jucătorii renegaţi de conducerea clubului din Gruia. Cei doi au colaborat perfect la golul marcat pe finalul jocului de Paul Banit. Hora a pătruns excelent în banda dreaptă, a centrat perfect în „gura porţii”, iar atacantul a marcat al treilea său gol în vişiniu, în actuala ediţie de campionat.

„Şi Hora şi Batin sunt jucătorii noştri, sunt sub contract cu CFR, e normal să-i folosesc atunci când am nevoie de ei. Pe mine nu mă interesează cine şi dacă şi-a prelungit contractul sau nu. Atâta timp cât sunt în lotul meu îi voi folosi ori de câte ori ei pot ajuta echipa”, a conchis Patre Grigoraş.

Pot ierna pe loc de Europa
Ultima etapă programată în acest an începe marţi, iar unul dintre meciurile care îi interesează pe CFR-işti se joacă deseară, între FC Vaslui şi Dinamo. Un eventual pas greşit al bucureştenilor, coroborat cu un succes al trupei lui Petre Grigoraş, miercuri, în confruntarea cu Poli Timişoara, îi poate duce pe clujeni cel puţin pe locul 5, adică ultima poziţie care dă dreptul la participarea în Europa League.

„Eu întotdeauna am crezut în calificarea în Europa. Echipa trebuie să joace aşa cum a făcut-o în ultimele două meciuri, am avut atitudine. Am avut un număr mai mare de atacuri decât în orice alt meci de campionat. Raportul ocaziilor a fost peste 12-1 pentru noi, deci am fi putut câștiga mult mai confortabil. Echipa a jucat foarte bine, sunt mulțumit, i-am felicitat pe băieți în vestiar, dar le-am şi reamintit că trebuie să continuăm în aceaşi notă dacă vrem să ne atingem obiectivul”, a declarat preşedintele clubului CFR, Iuliu Mureşan.

Partida dintre ACS Poli Timişoara şi CFR Cluj, din cadrul etapei a XIX-a a Ligii I de fotbal se va disputa miercuri, de la ora 18.00. Cealaltă echipă clujeană, “U”, va disputa ultimul meci din 2013 pe teren propriu, joi (19 decembrie), în compania formaţiei Oţelul Galaţi, echipă situată şi ea în partea inferioară a clasamentului, locul 13 cu 18 puncte, 5 în faţa Universităţii care se situează pe locul 17.

Distribuie:

Postaţi un comentariu