CFR / Au trecut ca „săgeata” prin Ştefan cel Mare

Perioada fastă pe care o traversează CFR Cluj a mai făcut o victimă în Liga 1. Echipa lui Francisc Dican a spulberat-o pe Dinamo, singura grupare neînvinsă în întrecerile interne în acest nou sezon. Clujenii s-au impus cu scorul de 2-0, la capătul unui meci pe care gazdele l-au terminat în 7 jucători de câmp, după ce Feussi, Filip şi Matei au fost eliminaţi de centralul Radu Petrescu. Primul avertisment a venit încă din minutul 2, după o intrare imprudentă a lui Feussi asupra lui Păun.

Primul semn că vişinii au mers la victorie în Şetfan cel Mare s-a consemnat în minutul 9, când Beleck , a scapă singur spre poarta lui Dinamo, dar nu şi-a calculat pașii şi l-a luat la ţintă pe Cerniauskas. Replica dinamoviştilor a venit 10 minute mai târziu. Steliano Filip a centrat perfect pentru Gnohere, dar mingea acestuia a trecut pe lângă poartă. Acelaşi Gnohere avea să cadă în careu în minutul 29, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Asaltul la poarta lui Traian Marc a continuat.

Essombe şi Gnohere au greșit de puțin ținta, iar Păun obține lovitura de la 11 metri și eliminarea lui Fessi, după ce fundașul dinamovist îl faulteayă grosolan pe fotbalistul lui CFR Cluj. Golgheterul Cristian Lopes a executat perfect și ardelenii treceau în avantaj pe tabela de marcaj, în minutul 40. A fost al 5-lea gol în actuala stagiune pentru spaniolul venit în Gruia în această vară.

Prima repriză s-a încheiat cu dubla ocazie a lui Gnohere și Essombe, iar la cabine s-a intrat la scorul de 0-1. La doar 8 minute de la reluare, Steliano Filip vede și el al doilea cartonaș galben și Dinamo rămâne în 8 jucători de câmp. Din acest moment jocul a curs în favoarea vișiniilor care putea să își dubleze avantajul prin Petrucci și Jakolis (în două rânduri). Abia intrat în teren în locul lui Cristian Lopes, Claudiu Voiculeț a produs panicîă în careul gazdelor. Același jucător avea să închidă conturile în ”Groapă” cu un șut fantastic de la mare distanță, în minutul 77.

Până la final am mai consemnat doar ocazia uriașă a CFR-ului, din minutul 84, șut Păun și intervenție foarte bună a lui Cerniauskas, și a treia eliminare pentru Dinamo. Cosmin Matei a văzut și el cartonașul roșu, după ce l-ar fi scuipat pe Alexandru Păun. CFR îi administrează astfel, prima înfrângere trupei lui Mircea Rednic și așteaptă verdictul de la TAS pentru a trece pe loc de play-off.

Distribuie:

Postaţi un comentariu