CFR – Astra 2-0. Nimic n-a umbrit ultimul meci în vișiniu al lui Culio

CFR Cluj s-a impus cu scorul de 2-0 în fața Astrei Giurgiu, însă scorul a contat mai puțin, acesta fiind ultimul meci al lui Juan Emmanuel Culio în tricoul campioanei Ligii 1. Organizatorii au decis ca intrarea spectatorilor să fie liberă, pentru a-i oferi argentinianului o retragere de gală și aplauze la scenă deschisă din partea fanilor care au apreciat devotamentul fotbalistului pentru clubul feroviar.

Meciul a fost precedat de un moment festiv în care oficialii CFR-ului i-au oferit argentinianului o plachetă și un tricou având imprimată cifra 230, adică numărul de meciuri pe care Culio la disputat în tricoul vișiniu, în toate competițiile, în cele două perioade în vare a evoluat în Gruia (173 în campionat, 18 în Cupa României, 3 în Supercupă și 36 în cupele europene). De asemenea, Mario Camora i-a predat, simbolic, banderola de căpitan.

Revenind la meci, evoluția din teren a celor 22 de jucători a fost la limita decenței. Neplătiți de mai bine de trei luni, giurgiuvenii au mimat fotbalul (ca să nu spunem că a fost mai degrabă un non-combat). Fără Denis Alibec, suspendat pentru cumul de cartonașe, Budescu s-a plimbat pe teren vreme de 83 de minute, apoi și-a procurat singur (în doar două minute) un cartonaș roșu și a intrat în vacanță.

Singurele faze importante ale primei reprize au fost golul lui Burcă (min. 23) și cele câteva situații în care Costache s-a umplut de rușine prin execuțiile ratate din poziții ideale. Tot Costache a ratat din 2 metri (min. 64) și cel mai probabil primăvara îl va găsi în lotul de liga a treia a feroviarilor.

Rondon a ratat și el în minutul 68, pentru ca în minutul 84 portarul Kitanov să-și trimită singur mingea în propria plasă, după o centrare a lui Culio care-l căuta pe Rondon, oferindu-i astfel, argentinianului aplauze în picioare din partea suporterilor. S-a terminat 2-0 și CFR a trecut din nou în fruntea clasamentului.

„Mulțumesc României pentru că mi-a dat tot! Nu voi uita! Inima mea va fi mereu cu România! Eu nu plec din fotbal, o să mai joc în Argentina un an sau doi. În timpul acesta o să mă pregătesc pentru școala de antrenori și după aceea mă întorc să lucrez cu Dan Petrescu”, a declarat fotbalistul sud-american, care a fost purtat în brațe de colegi la finalul partidei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu