CFR / Adio, dar rămân cu tine, Paszkany s-a retras şi nu prea din conducerea CFR-ului

Arpad paszkany, Iuliu Mureşan şi Ştefan Gadola i-au asigurat pe fanii CFR-ului că echipa nu va intra in insolvenţă şi că în scurt timp vor fi din nou în topul fotbalului românesc / FOTO: Dan Bodea

Oficialii clubului CFR Cluj au declarat la unison, în cadrul unei conferinţe de presă, că gruparea vişinie nu se va desfiinţa şi nici nu va intra în insolvenţă, în ciuda dificultăţilor financiare din ultimele luni. De altfel, Paszkany Arpad, omul care a ridicat din nimic clubul din cartierul Gruia, a declarat că în ciuda zvonurilor apărute în presă nu a renunţat niciodată să acorde sprijin fostei campioane a României.

Paszkany a mai anunţat că în acest moment nu mai are nicio calitate în organigrama clubului CFR, pentru că şi-a cesionat, pentru o perioadă de zece ani, acţiunile deţinute la CFR, către un grup de firme. În două dintre companiile din grupul menţionat Paszkany este însă acţionar, chiar dacă minoritar, după cum a afirmat afaceristul clujean.

„Eu mai vin, mai plec, dar nu se pune problema să las clubul de izbelişte. Tocmai de aceea mi-am cesionat acţiunile pe care le deţineam către un grup de firme şi, în continuare căutăm un investitor puternic, care să poată să bage 20-30 de milioane de dolari anual în club. Acesta este următorul pas dacă vrem să depăşim etapa în care suntem”, a spus Paszkany.

La rândul său, preşedintele Iuliu Mureşan, a expus planul de acţiune pe termen scurt. Astfel, începând din această vară lotul echipei va fi format din 16 jucători experimentaţi, lor adăugându-se un grup de fotbalişti tineri, cei mai mulţi cescuţi în propriul centru de copii şi juniori. Şeful clubului a mai anunţat că s-a luat decizia de a se renunţa la toţi fotbaliştii aflaţi la final de contract, iar lui Gabionetta şi lui Maah li s-au reziliat contractele pe cale amiabilă.

„Aşa am considerat noi că este mai bine, să pornim un nou proiect cu alţi jucători, celor aflaţi la final de contract renunţând să le facem noi oferte. De altfel, noi de 2-3 luni de zile suntem în căutare de noi fotbalişti. Nouă ne place peninsula Iberică şi de acolo vom aduce jucători, sud-americanii sunt prea scumpi, au pretenţii foarte mari pe care noi în acest moment nu le putem onora”, a explicat Iuliu Mureşan. Acesta a adăugat că bugetul pentru viitorul sezon al Ligii I va fi de aproximativ 7 milioane de euro.
La eveniment a fost prezent şi Ştefan Gadola, celălalt acţionar important al CFR-ului. Şi el şi-a reconfirmat sprijinul acordat grupării feroviare. „De mic am ţinut cu Steaua, am tremurat în faţa televizorului la finala cu Barcelona. Studenţia mi-am făcut-o la Bucureşti şi nu am lipsit de la niciun meci al Universităţii Cluj. Era senzaţia de patriotism local. Eu am crescut în cartier şi cunoşteam această echipă, iar mai apoi mi s-a oferit această oportunitate de a investi la CFR. Acum e normal să-mi îndrept atenţia către echipa în care bag bani. De când am intrat în acţionariat nu s-a pus niciodată problema să nu ajut echipa, sau să mă retrag, deci nu o voi face nici acum când există probleme”, a punctat Gadola.
Fotbaliştii CFR-işti sunt în vacanţă în acest moment, reunirea lotului fiind programată pentru data de 15 iunie, a precizat antrenorul Vasile Miriuţă, care nu a participat la conferinţa de presă, plecând spre Baia Mare în dimineaţa evenimentului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu