CFR a pierdut la Viitorul. Puteau termina turul pe loc de play-off

Cristi Bud a marcat și în meciul cu Viitorul Constanța și rămâne golgheterul CFR-ului în acest campionat / Foto: Dan Bodea

Cea mai în formă echipă din Liga 1, CFR Cluj, a pierdut cu scorul de 1-2 meciul disputat, vineri seara, în deplasare cu Viitorul Constanța și a ratat oportunitatea de a urca pe locul trei al clasamentului Ligii 1. Pentru trupa lui Vasile Miriuță înfrângerea de la Ovidiu este doar a doua din actualul sezon, precedentul eșec înregistrându-se tocmai în etapa a doua a sezonului.

Dobrogenii au controlat inteligent jocul din prima repriză și au reușit să deschidă scorul în minutul 21, printr-un penalti transformat de Iancu, după un henț al lui Laurențiu Rus, la un șut al aceluiaș abri Iancu. Prima ocazie a CFR-ului a venit abia în minutul 39, Laurențiu Rus încercând să-și repare greșeala din minutul 19, dar șutul lui la colțul lung a nimerit bara transversală.

În minutele adiționale ale prime reprize Felipe Nascimento a comis un fault de începător asupra lui Răzvan Marin, iar centralul partidei a indicat pentru a doua oară punctul cu var, de unde Chițu a transformat pentru 2-0. Conduși la pauză cu două goluri diferență, lucru neobișnuit pentru ardeleni, vișiniii au început actul secund extrem de determinați.

În minutul 56 Nascimento a șutat cu sete din afara careului, dar Omrani, rămas singur cu Rîmniceanu a reluat lamentabil. Hagi a simțit pericolul și a schimbat inspirat, reușind să echilibreze situația pe teren. Tot CFR-ul a fost mai periculoasă, prin șutul lui Larie, care a șters bara porții înainte să iasă în aut. Au mai ratat câte o bună ocazie Omrani și Bud, dar atacantul lui Miriuță avea să relanseze meciul în minutul 84 cu o execuție în forță, după o intervenție ratată a lui Benzar.

La 2-1 Gheorghe Hagi a închis meciul și a obținut o victorie care o duce pe Viitorul la egalitate de puncte cu CSU Craiova ocupanta locului 2. Cu 17 puncte CFR-ul rămâne pe poziția a 7-a a Ligii 1 și nu poate cădea mai jos de locul 8, la finalul turului de campionat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu