CFR a câștigat meciul cu greii de la Academica și a urcat pe primul loc în Liga 1

Foto: Dan Bodea

De ce s-a temut Dan Petrescu s-a dovedit, încă odată, a fi doar o altă repriză de discurs de diversiune a antrenorului campioanei CFR, incapabil să spună cu subiect și predicat: „Suntem campionii României, vrem să ne păstrăm titlul”. Vișiniii s-au impus fără vreo emoție în fața academicienilor din Clinceni (scor 3-0), echipă despre care Petrescu spunea că se teme mai mult decât de deținătoarea Cupei Franței, Rennes.

Până la urmă echipa de la marginea Bucureștiului nu a reușit ceea ce au făcut francezii. N-au dominat CFR-ul nicio secundă, pentru că nu au putut, pentru că feroviarii au uitat că sunt neplătiți de luni bune și au decis să joace fotbal, alt fotbal decât cel lipsit de imaginație și de ritm impus de șeful de pe bancă.

Foto: Dan Bodea

În fața uneia dintre candidatele la retrogradare până și Lacina Traore a părut fotbalistul de altă dată. Pentru consecvența cu care apare în primul 11 și Culio a fost răsplătit cu jucăria preferată: penalti (min. 51), iar argentinianul și-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor după o perioadă în care se gândea mai mult la retragere, decât la restanțele financiare.

Foto: Dan Bodea

Traore a marcat pentru 2-0 (min. 68) și tot e s-a distrat cu defensiva academicienilor la golul lui Deac (min. 71). Scorul contează prea puțin într-un meci pe care antrenorul campioanei l-a catalogat de „risc maxim”. Contează că „greii” din Ilfov nu s-au ridicat nici măcar la nivelul echipei de tineret din Rennes, dar paza bună trece primejdia rea. CFR a trecut din nou pe locul 1, vremelnic pierdut în favoarea unor băieți învățați să joace fotbal zi de zi (FC Viitorul).

La jumătatea săptămânii viitoare coșmarul lui Dan Petrescu se va adeveri. Fotbaliștii lui Rennes chiar vor veni la Cluj și chiar vor căuta să se răzbune pentru înfrângerea de pe teren propriu (0-1, în Liga Europa), în fața campioanei Ligii 1.

Distribuie:

Postaţi un comentariu