Campionii de la U-BT Cluj au câștigat restanța cu SCMU Craiova și sunt neînvinși în toate competițiile

U-BT Cluj-Napoca
Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au câștigat și restanța cu SCMU Craiova 90-79 și nu au nici un meci nu au pierdut campionii României în cele patru competiții în care a evoluat.

Campioana în exercițiu a țării la baschet masculin își continuă parcursul ireproșabil din acest sezon. Alb-negrii au obținut succese pe linie în meciurile disputate până acum. Ultima victorie au bifat-o miercuri seară, la Craiova, în restanța cu SCMU Craiova din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM).

Meciul contând pentru etapa a doua din LNBM ar fi trebuit să se dispute pe 6 octombrie. A fost reprogramat, dar modificarea de program nu i-a scos din ritm pe băieții lui Mihai Silvășan. La Craiova, înfruntarea a fost echilibrată, cu gruparea ardeleană în vervă încă din primele minute.

Treptat, oltenii au reușit să intre în ritmul impus de baschetbaliștii de la U-BT și primele 10 minute s-au încheiat cu scorul de 22-26. În debutul celui de al doilea parțial clujenii nu și-au găsit cadența. Oltenii au prins curaj și au micșorat ecartul de pe tabelă.

Nu a fost decât un semnal că nu au de gând să se predea pentru că până la pauza mare U-BT a avut puterea să pună alte șase puncte în plus pe tabelă ducând diferența la 10, scor 38-48. Gazdele au controlat jocul în cel de al treilea parțial pe care și l-au adjudecat cu 25-16 astfel că, înaintea ultimelor 10 minute alb-negrii mai avea doar un punct în față.

Sfertul patru a fost încă o demonstrație de forță a trupei lui Mihai Silvășan care și-a adjudecat secvența cu 26-16 și s-au impus lejer, obținând al patrulea succes stagional din tot atâtea meciuri disputate în LNBM.

Dustin Hogue (23 de puncte), Stefan Bircevic (13 puncte), Brandon Brown (12 puncte), Patrick Richard (12 puncte) și Elijah Stewart (10 puncte) au fost jucătorii din tabăra campioanei care au făcut diferența. Vineri, 29 octombrie, U-BT Cluj-Napoca va evolua din nou în deplasare la CSM Târgu Jiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu