Calificarea la EURO se joacă la Cluj!

După 0-0 în manșa tur a barajului cu Portugalia, echipa națională feminină de fotbal a României joacă la Cluj, săptămâna viitoare, pentru prima calificare la Euro / Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de fotbal a României a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat în compania Portugaliei, la Lisabona, în manșa întâi a barajului de calificare la turneul final al Campionatului European de anul viitor din Olanda. Lusitanele au început foarte bine partida și au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, în minutul 10 al jocului, dar au ratat de la punctul cu var.

A fost momentul cheie al înfruntării din capitala Portugaliei. ”Tricolorele” au trecut repede peste momentul dificil și au reușit să echilibreze jocul. Neputincioase în fața defensivei, foarte bine aranjată în teren de selecționerul Mirel Albon, portughezele au fost prea agitate pentru a mai avea luciditatea necesară să reușească să înscrie măcar un gol. Gazdele au dominat teritorial partida, la final analizele indicând o posesie de 68% în favoarea lor.

În ciuda dominării evidente, portughezele nu au reușit să șuteze decât de două ori la poartă. E drept că nici româncele nu au excelat la acest capitol, contabilizând doar un șut pe spațiul porții. Per ansamblu, rezultatul de la Lisabona este excelent pentru ”Tricolore”. ”Pentru noi este un lucru remarcabil că am ajuns aici. Știam că avem un adversar dificil, Portugalia are experiența meciurilor de baraj.

Sperăm să trecem peste emoții, în returul de la Cluj și să reușim calificarea la un turneu final în premieră. Portugalia formează o echipă care a realizat un progres mare în ultima perioadă, dar acest lucru este valabil și în cazul nostru. Este al treilea rezultat de egalitate în întâlnirile cu Portugalia. Până la acest baraj am mai disputat doar meciuri amicale și toate s-au încheiat la egalitate.

Cred că e timpul să spargem gheața și să câștigăm la Cluj, pentru a ne califica acolo unde ne este locul, la turneul final”, a declarat selecționerul Mirel Albon. Manșa a doua se va disputa săptămâna viitoare, marți, 25 octombrie, pe Arena Dr Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca. Partida este programată de la ora 18.00, iar intrarea spectatorilor este liberă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu