Bronz mondial pentru ștafeta României, cu două clujence în formație

Foto: Pagina de Facebook Bianca Răzor

Ștafeta feminină de 4×400 metri a României, cu clujencele Bianca Răzor și Andrea Miklos în componență, a cucerit medalia de bronz, duminică, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de atletism în sală de la Portland (SUA).

România, cu Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andrea Miklos, Bianca Răzor în formație, care au alergat în această ordine, a terminat a treia cursa de ștafetă 4×400 metri, cu un timp de 3:31, 51 (cel mai bun rezultat al sezonului), fiind devansată de ștafetele SUA (3:26, 38) și Poloniei (3:31, 15). De precizat faptul că Jamaica, una din favoritele la medalii, a abandonat după ce atleta lor din primul schimb s-a împiedicat și a căzut pe pistă.

Bronzul de la ștafeta de 4×400 metri a fost a doua medalie la această ediție a CM în sală pentru delegația României, după argintul cucerit de arădeanul Andrei Gag la aruncarea greutății (20, 89 metri). De remarcat, că acestea sînt primele medalii pentru atletismul românesc la “mondialele” indoor după o pauză de 12 ani. Bilanțul general al atletismului românesc la CM în sală numără 29 medalii (10 de aur, 10 de argint, 9 de bronz).

Prima medalie pentru atletismul clujean la un Campionat Mondial de seniori

 Bianca Răzor (stânga imaginii), alături de poloneza Justyna Swiety, care a câștigat argintul

Bronzul cucerit de ștafeta de 4×400 metri, cu cele două clujence, Bianca Răzor și Andrea Miklos, este prima pentru atletismul clujean la un campionat mondial de seniori, în aer liber sau în sală. Surpriza vine din partea foarte tinerei Andrea Miklos, încă junioară II (va împlini 17 ani în 17 aprilie 2016), o atletă descoperită de profesoara Kanizsay Magdolna la CSȘ Viitorul Cluj, cea mai tînără componentă a delegației României. Andrea Miklos este legitimată la CSȘ Viitorul – CSM Cluj. Un amănunt interesant, Andrea este nimeni alta decât nepoata, după frate, a fostei campioane la sprint și săritura în lungime, Eva Miklos.

Bianca Răzor, care va împlini 22 de ani în 8 august 2016, a început atletismul la CSȘ Viitorul Cluj, cu profesoara Ana Ille, dar acum este legitimată la CSA Steaua București. Clujeanca este specialistă în 400 metri plat, probă în care a reușit calificarea la JO de la Rio de Janeiro. Răzor a concurat și la Portland în proba sa favorită, dar a ratat de puțin calificarea în finală. De remarcat, că în lotul României, tot la ștafetă, a mai fost o clujeancă, Sanda Belgyan, de la CS Universitatea Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu