Baschet/CSM Oradea reușește prima victorie pe teren propriu în EuroChallenge

Titus Nicoară a fost unul dintre cei mai buni jucători ai orădenilor, terminând meciul în double-double: 19 puncte și 11 recuperări.

CSM Oradea dă semne de revenire în EuroChallenge după cea de-a doua victorie consecutivă obținută în această competiție, scor 90-74, de această dată pe teren propriu cu formația maghiară Atomerőmű Pecks la capătul unui meci dominat de orădeni. Aceștia au răzbunat înfrângerea la un singur punct consemnată în partida tur și păstrează în continuare șanse la calificarea în faza a doua a competiției.

Antrenorul orădenilor, Cristian Achim a început meciul cu Franklin, Dillon, Nicoară, Subotic și Denison și după trei minute de joc scorul era deja 8-0 pentru CSM Oradea. În ciuda începutului în forță al orădenilor, maghiarii au revenit mulțumită aportului ofensiv al americanului trecut pe la echipa din NBA, Oklahoma City Thunder, Rodney McGruder. Cu un minut înainte de finalul sfertului unu, Peks și CSM se aflau la egalitate, 17-17, scorul final după 10 minute de joc fiind 21-17 pentur gazde.

Cele două echipe au mers cap la cap până în minutul 15 al meciului când s-a consemnat și ultima egalitate din meci (30-30) după care elevii lui Cristi Achim au început asaltul la panoul maghiarilor. Zece minute mai târziu, între cele două combatante ecartul era de 20 de puncte mulțumită jocului excelent făcut de Denison și Markovic, care avea să termine meciul cu nu mai puțin de 6 aruncări de la distanță transformate din 7 efectuate.

Treptat, diferența a mai scăzut după de Rodney McGruder a luat jocul pe cont propriu și a început o serie de acțiuni individuale care i-a adus pe cei de la Atomerőmű la doar 7 puncte distanță (79-72) în sfertul patru. Un time-out al lui Achim a liniștit definitiv spiritele, orădenii reușind pe final de meci un „run” de 11-2 pentru un scor final de 90-74.

Cei mai buni oameni ai gazdelor au fost Markovic (20 de puncte), Nicoară (19 puncte) și Denison (17 puncte), în timp ce de la oaspeți McGruder a marcat 27 de puncte.

Astfel, CSM Oradea obține cea de-a doua victorie consecutivă în grupele Eurochallenge, după cea reușită în urmă cu două săptămâni cu Gaziantep BB (74-69). Pentru orădeni urmează meciul din Rusia, cu Krasnye Krylya, ce se va disputa în data de 10 decembrie.

Într-un alt meci disputat marți în grupele EuroChallenge, Gaz Metan Mediaș a câștigat acasă cu BC Kiev (82-69) și cu trei victorii din patru partide este favorită la calificarea în turul doi al competiției.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu