BASCHET/ ”U” BT Mobitelco învinge Tamis Pancevo în a doua zi a turneului City Cup

”U” Mobitelco a căștigat și cel de-al doilea meci de la Turneul City Cup, disputat în fața sărbilor de la Tamis Pancevo

După ce în primul meci din cadrul turneului City Cup, ”U” BT Mobitelco a trecut de Timba Timișoara (93-74), vineri a venit rândul sârbilor de la Tamis Pancevo să  fie învinși, 69-58, de gazdele turneului amical.

Chiar dacă elevii lui Dorin Pintea nu au mai repetat evoluția bună din primul meci cu Timba, „studenții” au reușit o victorie lejeră împotriva unui adversar care s-a dovedit pe alocuri modest. Din tabăra ardelenilor au ieșit în evidență Kuburovici și rezerva Lalovici, ambii înscriind câte 15 puncte, în timp ce la oaspeții principalul marcator a fost Vladimir Popovici (14 puncte, 4/8 din spatele semi-cercului).

Prima repriză a meciului a fost una echilibrată, cele două echipe având destul de multe probleme la finalizare, scorul la finalul primelor două sferturi fiind 30-24 pentru studenți. Partida s-a mai animat în partea secundă, sfertul 3 fiind dominat de baschetbaliștii clujeni care au căștigat sfertul 3 cu 19-7, în mare parte mulțumită jocului defensiv al lui Kuburovici care a reușit 4 intercepții finalizate pe contra-atac cu coș. Finalul de meci i-a găsit relaxați pe clujeni, sărbii revenind chiar și la 6 puncte după mai multe greșeli defensive, fapt ce a făcut ca sfertul 4 să fie căștigat de oaspeți cu 27-20.

Chiar dacă nu au excelat în apărare, clujenii au condus ostilitățile, Joshua Sparks fiind din nou responsabil cu spectacolul, în timp ce Kuburovici, Cuic și rezerva Lalovici  au înscris fără prea mare împotrivire din partea adversarului.

Marcatorii pentru ”U” Mobitelco au fost Kuburovic 15 (4 recuperari, 2 pase decisive), Lalovic 15 (2 recuperari), Cuic 10 (6 recuperari, 4 pase decisive), Baciu 9 (6 recuperari), Sparks 8 (5 recuperari, 3 capace), Silvășan 5 (2 recuperari), Medvedj 4 (2 recuperari, 5 pase decisive), Dragoste 1(1 pasa decisiva).

Joshua Sparks a strâns ropote de aplauze și în acest meci, slam-dunk-urile sale spectaculoase și capacele cu care și-a terorizat adversarii făcând deliciul publicului, în special în cazul fanilor mai tineri. După două zile alături de fanii clujeni, americanul s-a declarat uimit de suținerea de care echipa are parte:

„Cred că personal am făcut un meci bun, chiar dacă am și ratat de câteva ori. Fanii de aici sunt fantastici. Aveam spectatori și la meciurile din SUA, însă fanii clujeni, cu pasiunea lor pentru echipă, sunt extraordinari. Sunt aici ca să fac și spectacol pentru fani și voi face tot ce trebuie pentru a căștiga campionatul cu echipa. Nivelul campionatului este foarte bun, baschetul de aici e foarte diferit față de ce jucam în SUA. Încă am multe lucruri de ajustat, în primul rând problemele cu abaterile de pași; am avut foarte multe în meciurile de pregătire”, a spus după meci extrema clujenilor.

Totuși, jocul echipei nu a fost pe placul staff-ului tehnic, secundul Paul Chetreanu apreciind meciul ca fiind unul slab: „A fost un meci slab din partea noastră mai ales din punct de vedere defensiv, se pare că mai avem mult de lucru. Suntem pe drumul cel bun, însă; încă relațiile de joc nu sunt formate. Din punctul meu de vedere înca nu jucăm ceea ce ar trebui să jucăm. Mai avem mult de muncă și Cupa Romaniei este aproape, campionatul la fel. Trebuie să ne punem pe treabă și asta cât mai repede. În primul rând cred că ar trebui să se schimbe dorința lor și atitudinea pe teren. Bineînțeles, este și treaba noastră, a antrenorilor, de a reuși să închegăm relațiile de joc. Atitudinea, cu siguranță, trebuie să fie alta decât cea care a fost în seara aceasta. Probabil și pentru faptul că am mai jucat cu ei în Serbia i-am subestimat, dar nici asta nu este posibil pentru că sunt jucători profesioniști și trebuie să priveasca fiecare meci la fel”, a spus secundul lui Dorin Pintea.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu