Baschet / U-BT s-a dat în spectacol

Baschetbaliştii de la U-BT Cluj au profitat de absenţele din lotul CSM-ului din Oradea şi au surclasat vicecampioana României / Foto: Dan Bodea

Baschetbaliştii de la U-BT Cluj au spulberat, la prorpiu, vicecampioana ultimei ediţii a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, CSM Oradea. 94-60 s-a încheiat partida de care se temeau antrenorii alb-negrilor. Pe parchetul sălii Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca oaspeţii s-au remarcat printr-o constantă negativă de a nu reuşi să facă niciuna dintre cele două faze de joc. În apărare au fost mai mereu depăşiţi de schemele clujenilor, iar pe faza ofensivă să zicem că nu au fost „în mână”.

Doar în sfertul trei CSM-ul a reuşit să ţină pasul cu U-BT şi au pus 21 de puncte pe tabelă, aproape cât clujenii care au reuşit 24 de puncte. În rest procentaje de cascadorii râsului pentru oaspeţi: 25-15, 25-12 şi 20-12, în sferturile unu, doi şi patru. Jocul aproape perfect al echipei lui Dorin Pintea trebuie pus însă, pe seama problemelor de lot cu care s-au confruntat tehnicienii Oradiei, mai mulţi jucători fiind accidentaţi, lucru recunoascut cu sportivitate de antrenorul clujenilor.

„Astăzi am jucat ca o echipă, poate pentru prima dată după foarte multă vreme, dar diferenţa de scor nu este una reală, din punct de vedere valoric. Cu Ţibârnă şi Guțoaia în teren altfel ar fi stat lucrurile, dar să ne bucurăm de acest succes”, a declarat Bobo Pintea, antrenor U-BT. Cei mai buni jucători din tabăra clujeană au fost Darius Hargrove cu 20 de puncte, 4 recuperări şi două pase decisive, urmat în topul eficienţei de Boris Lalovic autor a 18 puncte şi Andrei Mandache cu 15 puncte, 4 recuperări şi 2 pase decisive.

În urma acestui succes echipa lui Dorin Pintea a avansat până pe poziţia a doua în clasamentul LNBM, la un punct în urma campioanei CSU Ploieşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu