BASCHET/ ”U” BT Mobitelco vs SCM Craiova, capul de afiș al primei faze din Cupa României

Josh Sparks, una dintre noile achiziții ale Clujului/ Foto: Dan Bodea

Sezonul competițional 2013-2014 debutează în această săptămână cu duelurile din manșa tur a primei faze din Cupa României. Sorții au decis ca încă de la startul competiției să existe confruntări puternice. Două dintre forțele baschetului românesc, ”U” BT Mobitelco și SCM Craiova, vor lupta pentru accederea în optimile de finală ale competiției.

Partida tur se va juca joi, 19 septembrie, începând cu ora 17.15, în Sala Polivalentă din Craiova, acolo unde sunt așteptați aproximativ 4.000 de suporteri olteni. Clujenii de la Mobitelco au de ce să se teamă din acest punct de vedere. În sezonul trecut, la meciurile Craiovei de acasă au asistat în medie 2.561 de spectatori, doljenii fiind pe primul loc la acest capitol.

Din anul 2008 și până în prezent, cele două formații s-au întâlnit de zece ori. Ardelenii și-au adjudecat opt meciuri, iar elevii lui Andelko Mandic două, ambele în sezonul precedent. SCM Craiova a terminat pe locul patru în sezonul regulat trecut, iar în play-off a fost eliminată încă din sferturi, de Gaz Metan Mediaș. De cealalată parte, clujenii, antrenați atunci de Niksa Bavcevic, au avut cel mai slab sezon din ultimii ani, terminând pe locul șapte în sezonul regulat, iar play-off-ul l-au părăsit încă din sferturi, fiind eliminați de CSM Oradea.

În ediția de campionat 2013-2014, Clujul și Craiova s-au întâlnit de două ori. SCM-ul s-a impus în ambele confruntări, 86-77 la Cluj-Napoca, respectiv 80-72 în Bănie. LeVar Seals a avut prestații solide în cele două meciuri jucate împotriva fostei sale echipe, reușind în 80 de minute petrecute pe parchet, 40 de puncte, 11 recuperări și 8 coșuri de la trei puncte din 16 încercări.

Pentru sezonul 2013-2014, ”U” BT Mobitelco a schimbat lotul aproape din temelii, principala noutate fiind numirea lui Dorin Pintea în funcția de antrenor principal. La nivelul jucătorilor au fost păstrați Mihai Silvășan, Alex Pop, Cătălin Baciu și tinerii Lazăr Mario, Bogdan Pogăcean, Nandor Kuti. În schimb, au fost repartiați Miljan Medvedj și Branko Cuic, acestora alăturându-se noile achiziții Darius Hargrove, Josh Sparks, Boris Lalovic și Ivan Kuburovic, plus juniorii Mirel Dragoste, Cristian Anghel și Dragoș Gheorghe.

„Sunt pregătiți pentru debutul de sezon, dar ca și echipă mai avem mult de muncit pentru a inchega relațiile de joc, pentru a juca mai bine. Evoluăm bine individual, dar trebuie să muncim mai mult la jocul colectiv. În ceea ce privește începutul de sezon, ne așteaptă un meci dificil în Cupa României, la Craiova. Întâlnim o echipă care are în lot jucători buni, jucători care se cunosc destul de bine, joacă de mulți ani împreună”, a spus Darius Hargrove, noua achiziție a Clujului, pentru site-ul oficial al clubului.

De cealaltă parte, antrenorul echipei SCM Craiova, Andelko Mandic, a reușit să păstreze în mare parte nucleul format în ediția precedentă de campionat. Totuși, sârbul a vrut să mai aducă un plus la capitolul experiență, aducându-i pe Bogdan Popescu, Nemanja Maric și Andrei Căpușan. De asemenea, Mirko Kovak și Sten Sokk s-au alăturat echipei oltene. În lotul alb-albaștrilor se regăsesc și trei jucători care au jucat în trecut la Cluj, aceștia fiind LeVar Seals, Marius Ciotlăuș și Reinar Hallik.

Referitor la partida din Cupa României, Dorin Pintea nu are nicio problemă de efectiv, putând conta pe toți jucătorii. De cealaltă parte însă, Andelko Mandic are mari probleme în privința lotului. Ionuț Drăgușin și Mirko Kovac sunt în continuare accidentați și vor lipsi o lungă perioadă de timp de pe parchet. Travis Bureau şi Rade Dzambic sunt suspendaţi după incidentele de la finalul meciului din sezonul trecut cu Gaz Metan Mediaş. Astfel, elevii lui Mandic vor avea o misiune grea împotriva clujenilor și va fi interesant de urmărit cum va gestiona tehnicianul oltenilor această situație.

„Anul trecut, SCM Craiova a fost revelația campionatului, ei jucând fără presiune și de acolo și rezultatele. Acum se așteaptă rezultate mai bune decât anul trecut și, automat, apare și presiunea. Mă aștept la o dublă echilibrată în Cupa României, toți jucătorii de la Craiova sunt foarte buni, Maric, Dzambic, Sokk, Hallik, Seals. Au jucători care cunosc foarte bine campionatul României. Probabil noi suntem în avantaj, având în vedere că jucăm manșa decisivă la Cluj. Cu toții ne dorim să ajungem cât mai departe în Cupa României”, a declarat Dorin Pintea, pentru u-mobitelco.ro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu