Baschet/ ”U” BT Mobitelco, învinsă de BCM Pitești în prima manșă a sferturilor Cupei României

Branko Cuic nu a reușit să își trezească coechipieri, astfel că ”U” Mobitelco este în pericol să piardă calificarea în faza următoare a Cupei României (Foto: Dan Bodea)

”U” BT Mobitelco pare să dezvolte un adevărat complex în fața echipei BCM Pitești. După meciul pierdut în campionat, clujeni nu au reușit o performanță mai bună nici în partida ce a contat pentru calificarea în Final Four-ul Cupei României, pierdută în fața piteștenilor cu 84-69. Astfel, în vederea returului care se va disputa la Cluj, piteșteni sunt favoriți, în condițiile în care clujeni au de remontat o diferență de 15 puncte.

Dorin Pintea a început meciul de la Pitești cu Cuic, Hargrove, Silvășan, Kuburovic și Cătălin Baciu în timp ce piteștenii i-au avut pe teren în startul partidei pe Barac, Tutt, Ulmer, Durkovic și Barro.

Clujenii au avut mari probleme în ceea ce privește concretizarea fazelor de atac, în special atunci când a fost vorba de aruncări de la mare distanță. Fără aportul veteranului Silvășan, care nu a reușit să marcheze nici un punct  în prima jumătate de meci și cu nu mai puțin de 9 mingi pierdute de Cuic și Kuburovic în doar 20 de minute, clujenii au cedat primul sfert cu 22-18, pentru ca în sfertul 2 să continue sarabanda de erori ofensive. „Studenții” nu au reușit să înscrie niciuna dintre cele 9 aruncări de trei puncte efectuate în primele 20 de minute iar cele 14 mingi pierdute (față de 9 câte au avut piteștenii) au făcut ca la pauză scorul să fie 41-31 pentru oaspeți.

Repriza a doua nu a venit cu mai multă inspirație pentru clujeni, care au continuat să greșească pe faza de atac, dar în plus au cedat mai multe puncte pe faza de apărare, unde Lamonte Ulmer a reușit să marcheze 22 de puncte, la care s-au adăugat 16 recuperări, dintre care 7 au fost recuperări ofensive. Cu un joc foarte slab la linia de trei puncte, „studenții” au marcat primul coș de la mare distanță după 27 de minute de joc.  Sfertul trei s-a încheiat la egalitate (19-19) iar pe finalul sfertului patru când avantajul gazdelor era de 20 de punte, două coșuri de trei ale căpitanului Silvășan au lăsat impresia că Mobitelco poate scoate la Pitești un scor care să le permită să spere pentru retur. Aruncările pripite și jocul la recuperare foarte slab al oaspeților au făcut ca meciul să se încheie 84-69, scor cu care BCM Pitești este favorită la calificare în Final Four-ul Cupei României.

Principalul marcator al meciului a fost Lamonte Ulmer, care a adăugat celor 22 de puncte și 16 recuperări. Conducătorul de joc al piteștenilor, Barac, a terminat și el cu 19 puncte și 8 pase decisive, în timp ce la ardeleni, Baciu și Sparks au fost cei mai buni marcatori cu 17 respectiv 16 puncte.

Meciul retur va avea loc în data de 12 ianuarie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, meci în care jucătorii de la Mobitelco ar trebui să învingă la o diferență de cel puțin 15 puncte pentru a se califica în Final Four-ul Competiției.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. hiena says:

    sincer numai inteleg nika,toate echipele se intaresc,si noi….pierdem la 15 pct.hm,oare cand devenim si noi o echipa imbatabila ,mai ales in deplasare !!!!sper sa se trezeasca si duminica sa batem la peste 15 pct.,stiind ca acasa se joaca altfel cu fani in spate…….ne vedem duminica la meciul retur haide-u !!!

Postaţi un comentariu