BASCHET/ Patru formații românești în primele 100 din Europa

Foto: Mediafax

Patru echipe de baschet masculin din țara noastră se regăsesc în primele 100 de formații din Europa, conform unui clasament realizat de site-ul eurobasket.com.

CSU Ploiești, BC Mureș, CSM Oradea și Gaz Metan Mediaș sunt echipele românești care și-au făcut loc în topul celor mai în formă 100 de cluburi din Europa. Clasamentul cuprinde toate formațiile europene și se contabilizează meciurile echipelor din campionatul intern și competițiile regionale sau continentale.

În alcătuirea clasamentului, site-ul de specialitate utilizează o formulă în care se ține cont de rezultatele obținute în campionatul intern și în cupele europene. Se iau în considerare rezultatele obținute în ultimele cinci săptămâni, în cazul de față, în ultimele săptămâni ale sezonului trecut. Partidele din cupele europene și din playoff-ul campionatelor interne au un coeficient mai mare decât cele din sezonul regulat. De reținut este că, se ține cont de poziția ligilor din care provine fiecare echipă de club.

Campioana României, CSU Ploiești, se situează pe poziția a 37-a, cu un bilanț de 32 de victorii și 10 înfrângeri în sezonul 2012-2013, având un punctaj total de 81 de puncte.

„Tigrii” de la BC Mureș se regăsesc pe locul 42, cu 31 de victorii și 12 înfrângeri și un punctaj total de 80 de puncte.

A treia echipă clasată din campionatul autohton este CSM Oradea, cu 28 de victorii și 12 înfrângeri, fiind pe poziția a 70-a cu 71 de puncte.

Pe locul 82 cu un total de 68 de puncte, se regăsesc cei de la Gaz Metan Mediaș, echipa de pe Târnava Mare având un bilanț de 24 de victorii și 14 înfrângeri.

După cum se poate observa, ordinea în clasamentul realizat de eurobasket a echipelor românești este exact ca ierarhia finală a Ligii Naționale de Baschet Masculin pentru sezonul 2012-2013, cu Ploiești, Mureș și Oradea pe primele trei trepte ale podiumului, respectiv Mediaș, ocupanta locului patru.

Pe primul loc în clasamentul eurobasket.com se regăsesc israelienii de la Maccabi Tel-Aviv cu 117 puncte, iar pe ultimul loc se regăsește Inter Bratislava cu 64 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu