BASCHET/ CSM Oradea se califică în turul următor al Cupei, după o dublă manșă cu Concordia Chiajna

FOTO Dan Bodea

Formația de baschet masculin, CSM Oradea, s-a calificat în turul doi al Cupei României, după ce vineri, a învins pe terenul celor de la Concordia Chiajna, scor 89-73 (22-23, 25-21, 23-17, 19-12).

În meciul tur, jucat în Arena „Antonio Alexe” de pe malul Crișului Repede, elevii lui Cristi Achim au învins fără probleme formația din Chiajna cu 81-53, asigurându-și în mare măsură calificarea în următoarea rundă a Cupei.

Prima repriză a partidei de vineri s-a scurs în totalitate într-o notă echilibrată, oaspeții de la CSM arătând o oarecare relaxare la joc. Astfel, la pauză, tabela din cocheta sală a Concordiei arăta 47-44 în favoarea bihorenilor.

Începând cu minutul 2:19 al sfertului trei și până la minutul 4:41 orădenii au izbutit un „run” de 8-0, mărind diferența de pe tabelă la 14 puncte față de adversari, scor 49-63. Ritmul jocului, impus de elevii lui Cristian Achim s-a menținut până la finalul jocului, astfel, Oradea a obținut victoria, scor 89-73, și implicit calificarea.

Punctele victoriei orădene au fost marcate de Denison 19, Subotic 16, Dillon 13, Țibârnă 12, Nicoară 10 și 7 recuperări, Markovic 9, Franklin 4, Pașca 3, respectiv Popescu 3.

De cealaltă parte, au punctate Petrovic 20, Vuletic 19, Ștefan 13, Mihai 6 și Arărău 5.

Diferența de pe tabelă s-a consemnat în mare parte, datorită celor de 27 de puncte marcate de oamenii veniți de pe banca CSM-ului din Oradea, față de doar cele șase marcate de rezervele Chiajnei. Un alt capitol unde roș-albaștrii au fost superiori a fost acela al aruncărilor de trei puncte, înregistrând un procentaj de 53% cu nouă marcate din 17 încercări, în timp ce jucătorii nou-promovatei Chiajna au marcat tot nouă astfel de aruncări, însă din 31 de încercări.

CSM Oradea debutează în campionat, miercuri, 2 octombrie, pe teren propriu, împotriva celor de la ”U” BT Mobitelco. Startul partidei se va da la ora 19.00, iar postul Digi Sport va transmite disputa în direct. Concordia Chiajna va primi vizita celor de la Energia Rovinari, în data de 5 octombrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu