Baschet/ CSM Oradea încheie aventura europeană cu o victorie

Daniel Dillon (foto, în roșu) a fost omul meciul pentru CSM Oradea, contabilizând în 30 de minute de joc 16 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții.

Într-un meci ce a mai contat doar pentru palmares, CSM Oradea a reușit o victorie surprinzătoare în fața turcilor de la Royal Hali Gaziantep, pe care i-a învins cu scorul de 73-71. Cu toate acestea, CSM Oradea părăsește EuroChallenge , însă se poate lăuda cu un debut european onorabil: trei victorii și trei înfrângeri.

Antrenorul orădenilor, Cristian Achim, a început meciul disputat pe teren propriu cu Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară și Denison.

Primul sfert a fost câștigat de orădeni (20-15) după un start foarte bun în care gazdele au izbutit să fure mingea turcilor de patru ori și să creeze deranj mare în apărarea oaspeților. Cu toate acestea, la pauza mare, scorul avea să fie 35-40 pentru Gaziantep, pe fondul lipsei de inspirație a orădenilor pe faza de atac și o apărare permisivă la aruncători de trei puncte ai turcilor.

Repriza secundă a început în forță, CSM reușind un run de 9-0 cu care au trecut la conducere (44-40). Din acel moment, partida a continuat sub semnul echilibrului, fiecare echipă fiind foarte concentrată atât pe faza de apărare cât și pe atac, fapt reflectat în scorul înregistrat după 30 de minute de joc: 52-50 pentru CSM Oradea.

În ultimul sfert, elevii lui Cristian Achim eu reușit să revină de fiecare dată când au fost conduși și cu ajutorul unei defensive foarte bine organizate, au izbutit o victorie surprinzătoare (73-71) care va mai conta doar pentru palmares, întrucât Oradea irosise șansa de a se califica în faza a doua a competiției după înfrângerea cu Krasnye Krylya, din urmă cu opt zile. Astfel, CSM Oradea încheie primul sezon european din istorie cu trei victorii și trei înfrângeri și se poate lăuda cu faptul că a învins de două ori puternica echipă a celor de la Royal Gaziantep.

Principalii marcatori de la Oradea au fost Dillon (16 puncte), Denison (15 puncte) și Subotic (11 puncte), în timp ce principalul marcator al turcilor a fost Oliver Stevic (18 puncte).

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu