Au bătut iar suta! U-BT, fără milă în ultimul meci al anului

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au obținut a șasea victorie consecutivă în Liga Națională, și a doua în care marchează peste 100 de puncte. Alb-negrii au spulberat-o pe CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 103 – 70, la capătul unui meci spectaculos tocmai pentru că ambele oponente au căutat și au găsit soluții pe faza ofensivă, scorul final reflectând perfect acest aspect.

Prima secvență de joc a fost de departe cea mai frumoasă, ambele echipe arătând mare poftă de joc. Trupa lui Mihai Silvășan a început perfect întâlnirea și s-a distanțat pe tabela de marcaj fără prea mari eforturi, însă nici ciucanii nu au dezarmat. Clujenii au dictat ritmul de joc și acest aspect s-a văzut pe tabela de scor la finalul primelor 10 minute (33-20).

Cu o evoluție la fel de solidă și în actul secund U-BT a intrat la cabine la adăpostul a 22 de puncte, scor 60-38, grație unui parțial de 27-18 în sfertul a doilea. Echipa din secuime nu a reușit să înțeleagă prea mult din ceea ce s-a întâmplat pe teren și a cedat, nu fără luptă, și sfertul al treilea, cu 17-26, iar în ultimele 10 minute au avut șansa de a juca de la egal la egal cu puștii lui U-BT.

Chiar și într-o formulă experimentală U-BT și-a adjudecat și ultima secvență de joc, scor 17-15, și se prefigurează o perioadă de dominare autoritară a clujenilor în întrecerile interne, dacă oficialii clubului vor reuși să păstreze în mare parte lotul actual. Tarolis cu 20 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive, Stipanoovic cu 17 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, plus Richard 11 puncte, 5 pase decisive și tot atâtea recuperări și Șanta cu 11 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, au fost cei mai prolifici jucători ai universitarilor clujeni.

U-BT are maximum de puncte din șase jocuri disputate, 12. Partea a doua a sezonului intern va continua la jumătatea săptămânii viitoare, în perioada 6/7 ianuarie, când sunt programate alte trei turnee la Craiova, Sibiu și Voluntari. Până la sfârșitu sezonului regulat LNBM va continua în același format după următorul program:

Turneul 5 – 14/15 ianuarie – Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc și Constanța
Turneul 6 – 21/22 ianuarie – Sibiu, Oradea și Miercurea Ciuc
Turneul 7 – 6/7 februarie – Cluj-Napoca, Voluntari și București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu