Aproape de umilință, ”U” a câștigat in extremis

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Etapa a XVI-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin a programat meciul dintre CSBT Alexandria și Universitatea Cluj, unul dintre cele mai frumoase meciuri din actuala stagiune. Primele 20 de minute au fost la discreția fetelor lui Dragan Petricevic, schemele trasate de antrenorul ardelencelor găsindu-și corespondent fără greșeală pe suprafața de joc. A fost 23-18 la capătul primului parțial și jocul se îndrepta spre o victorie confortabilă a Universității. Nici sfertul al doilea nu a fost mai bun pentru echipa gazdă, care l-a cedat cu 14-27.

La adăpostul celor 18 puncte diferență, clujencele au abordat ceva mai relaxat sfertul al treilea. A fost o dispută echilibrată pe parcursul celor 10 minute de joc, adjudecat de gazde cu 19-17. Ultimul parțial a fost însă, a transformat micuța sală din Alexandria într-un veritabil vulcan. Gazdelor le-au ieșit toate fazele de joc, în vreme ce trupa lui Petricevic a fost incapabilă să riposteze.

Cele 16 puncte avans pentru ”U”, cu care s-a intrat în ultimul parțial au fost anulate de echipa gazdă care a reușit să egaleze situația, atât pe teren, cât și pe tabela de marcaj. S-a terminat 78-78 și a fost nevoie de o repriză adițională. Niciuna dintre echipe nu a mai vrut să riște, iar cele 14 puncte înscrise au fost de fapt împărțite, câte șapte de fiecare combatantă. La scorul de 85-85 s-a intrat în cea de a doua repriză extra time.

De data aceasta clujencele nu au mai așteptat reacția gazdelor. Concentrate pe faza defensivă și ceva mai curajoase și mai inspirate pe atac, fetele de la Universitatea au obținut a 11-a victorie stagională, fapt ce le plasează pe poziția a treia a clasamentului LNBF. Etapa viitoare ”U” Cluj va evolua în deplasare, la CSM Târtgoșite.

Distribuie:

Postaţi un comentariu