Al doilea eșec la rând pentru U-BT

Foto: Dan Bodea (arhivă)

După un start furibund de sezon baschetbaliștii de la U-BT Cluj au înregistrat al doilea eșec consecutiv. Alb-negrii au pierdut meciul doi din grupa J a FIBA Europe Cup, scor 76-78, în fața formației Tsmoki Minsk.

Meciul a început în nota de dominare a gazdelor care au prestat un joc eficient și și-au adjudecat primul sfert cu 25-21. Următoarele 10 minute aveau să fie decisive. Trupa lui Mihai Silvășan a făcut greșeli nepermise pe faza defensivă și le-au dat oportunități numeroase gazdelor care au profitat din plin și au intrat la cabine cu un avantaj de 10 puncte, scor 48-38.

Repriza a doua a fost o veritabilă cursă de urmărire. U-BT a trecut la timonă și, la capătul unei evoluții bune, a reușit să reducă ecartul la doar două puncte în favoarea gazdelor (65-63). Ardelenii nu au mai avut puterea să țină ritmul din sfertul trei, astfel că, ultimul parțial s-a terminat la egalitate (13-13) și Tsmoki s-a impus la limită.

„A fost un meci pe care l-am început foarte prost. Din păcate, din punct de vedere mental nu ne-am ridicat la nivelul partidei. Le-am permis celor de la Tsmoki să înscrie 48 de puncte în primele două sferturi. Multe dintre coșuri au fost ușoare, nu am avut intensitate și nu am comunicat la blocajele lor.

După pauză ne-am trezit, am reușit un joc mai bun defensiv și am revenit în meci. Din păcate, a fost prea târziu. Când întâlnești o astfel de echipă trebuie să ai constanță în permanență. Deși a fost o zi proastă ofensiv, nu avem scuze din punct de vedere defensiv. Am jucat prost în apărare în prima repriză și s-a văzut pe tabela de marcaj. Va fi o luptă mare pentru calificare. Ne jucăm șansele și sper să ne revenim”, a declarat Silvășan, la finalul întâlnirii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu