40 de minute ireale și-un penalty cadou de la iepurașul Colțescu

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a câștigat cu scorul de 3-1 meciul cu Viitorul Constanța, din etapa a 7-a a fazei play-off, și a rezolvat în mare măsură ecuația titlului de campioană a țării în 2019. Vișiniii au început ca de obicei, într-o așezare perfectă pentru un joc defensiv arțăgos, fără vise și idealuri ofensive. De ziua lui Rivaldinho a deschis scorul după doar un sfert de oră de joc.

Prima ocazie a gazdelor a venit abia în minutul 32, când Culio a șutat din întoarcere, dar Cojocaru nu a putut fi surprins. La două minute de la reluare Viitorul a ratat incredibil, o fază pe care au lucrat-o cu inteligență în careul feroviarilor. Hagi a șutat de la marginea careului de 16 metri, Arlauskis a boxat în față, Ciobanu a recuperat, a scos în lateral pentru Rivaldinho, dar brazilianul a reluat cu latul și i-a permis lui Manea să scoată balonul din fața porții goale.

A fost momentul în care trupa lui Hagi senior a dispărut definitiv din joc. În minutul 55 CFR a obținut prima lovitură de colț și a declanșat operațiunea „revenirea”. În minutul 57 Camora a restabilit cu noroc egalitatea, după un șut de la marginea careului care a trecut printr-o pădure de picioare și l-a surprins pe Cojocaru.

Gică Hagi face a doua schimbare, la fel de neinspirată ca și prima, iar centralul Sebastian Colțescu acordă o lovitură de la 11 metri pentru CFR, doar de el văzută. Era minutul 66, Omrani a pătruns în viteză în flancul stâng, s-a lovit ca de un zid de Ghiță, la marginea careului, a căzut, s-a odihnit întins pe gazon preț de două minute și l-a impresionat pe Colțescu.

Culio a transformat cu emoții și a dus scorul la 2-1 pentru feroviari. În minutul 74 Vinicius, nemarcat în mijlocul careului advers, a dus scorul la 3-1 și a făcut-o pe CFR campioană, în proporție de 95%. Vișiniii pot sărbători al cincilea titlu dacă vor învinge la sfârșitul acestei săptămâni la Giurgiu, pe Astra, iar FCSB nu câștigă la Craiova.

Distribuie:

Postaţi un comentariu