12 medalii pentru sportul olimpic clujean în 2013

Cu două medalii de aur şi una de argint cucerite la CE de haltere din Lituania, Denisa Felecan este, deocamdată, cea mai titrată sportivă clujeancă în 2013 / Foto: Dan Bodea

Argintul cucerit recent de judoka Alexandra Pop la CM de judo pentru juniori de la Ljubljana (Slovenia) este a 12-a medalie din palmaresul sportivilor clujeni în 2013. Până acum, sportivii clujeni au cucerit 3 medalii de aur, 5 de argint şi 4 de bronz la campionate mondiale şi campionate europene de juniori şi tineret în probe olimpice.

Deşi în prima jumătate a anului, sportivii clujeni de la “olimpice” aveau o singură medalie câştigată în concursurile oficiale internaţionale (prin Ştefania Dobre, aur la CE de judo din Estonia), în ultimele patru luni sportivii clujeni, şapte domnişoare şi un băiat, au cucerit alte 11 medalii. Astfel, în luna iulie, atletele Sanda Belgyan şi Camelia Gal (ambele legitimate la CS “U” – LPS Cluj) au câştigat argintul cu ştafeta României la CE de tineret de la Tampere, iar Bianca Răzor (CSS “Viitorul” Cluj) a cucerit, de asemenea, medalia de argint, la CE de atletism pentru juniori 1 de la Rietti (Italia). Tot în luna iulie, judoka Ştefania Dobre (“U” – CSM Cluj) s-a clasat a doua la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Utrecht, iar colega sa de club, Camelia Ioniţă, ocupa locul trei, tot la judo, în aceeaşi competiţie.

În luna septembrie a venit rândul halterofililor de la CSM Cluj să se afirme. Astfel, Denisa Felecan a urcat de trei ori pe podiumul de premiere la CE de cadeţi din Lituania, cucerind două medalii de aur şi una de argint la categoria 53 kg, iar colegul ei de club, Cosmin Miron a “ridicat” tot trei medalii, dar de bronz, la categoria 45 kg. Şi în fine, în această lună, Alexandra Pop (“U”-CSM Cluj) a câştigat argintul la CM de judo din Slovenia, acesta fiind singura medalie din acest an obţinută de un sportiv olimpic clujean la un campionat mondial. Cum mai sunt sportivi clujeni angrenaţi în competiţii internaţionale oficiale e posibil ca recordul de medalii cucerite, după Revoluţie într-un an calendaristic în probele olimpice (13 medalii în anul 2003), să fie depăşit la finele acestui an.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu