Perioada de încălzire aduce noutăţi care răcoresc

Posesorii autoturismelor cu o vechime mai mică de 10 ani nu vor beneficia de ajutoarele de încălzire

La nivelul municipiului Satu Mare au fost distribuite până în prezent circa 1.700 de cereri pentru încălzire, iar 200 de persoane s-au prezentat deja la Serviciul Public de Asistenţă Socială SPAS pentru depunerea cererilor.

“Până în prezent avem ridicate 1.700 de cereri, care, subliniez, sunt gratuite şi au fost personalizate de SPAS pentru a nu fi falsificate. Ca o noutate, începând cu acest an nu vor beneficia de ajutoare de încălzire posesorii autoturismelor cu o vechime mai mică de 10 ani, spre deosebire de anii trecuţi când au fost excluşi de la ajutoarele de încălzire, posesorii maşinilor cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cmc”, a declarat Adrian Bălaj, şeful Biroului Prestaţii Sociale.

În evidenţele SPAS Satu Mare există în prezent aproximativ 2.350 de viitori beneficiari ai ajutoarelor pentru încălzire, iar 190 dintre aceştia figurează că îşi încălzesc locuinţele cu energie electrică.
Pe de altă parte, începând cu acest an, venitul minim garantat, ajutorul pentru susţinerea familiei şi ajutoarele de încălzire sunt incluse într-un formular unic.

Noutatea constă în faptul că, în baza programului Ministerului Agriculturii – prevăzut în HG 778 – la nivelul unităţilor administrativ teritoriale trebuie să se ţină cont de calcularea veniturilor în funcţie de culturile agricole, animalele şi păsările deţinute de fiecare persoană care solicită unul dintre cele trei ajutoare.

La Satu Mare, reprezentanţii unităţilor administrativ teritoriale au fost instruiţi luni cu privire la ceea ce prevede programul Ministerului Agriculturii. Potrivit celor declarate de Ioan Cioltean, directorul Direcţiei Agricole Satu Mare, în HG se prevede ca un asistat social să nu aibă venituri mai mari de 1.000 euro, respectiv 2.500 euro o familie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu