Oţeloaia. Lume puţină la cel mai important festival al codrenilor – FOTOGALERIE

Lume neaşteptat de puţină duminică la Oţeloaia, la cea de-a 57-a ediţie a Festivalului Folclorului Codrenesc. Organizat de Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Tradiţiei Populare şi Consiliul Judeţean Satu Mare, manifestarea  reprezintă cel mai important eveniment etno-folcloric al codrenilor şi, ca în fiecare an, spectacolul folcloric a avut loc pe scena amplasată pe lac.

În acest an, chiar dacă publicul a fost mai puţin faţă de ediţiile precedente, organizatorii au câştigat sub două aspecte: Primăriile mai multor comune au avut standurile proprii cu cele mai reprezentative produse locale, iar tarabiştii cu gablonţuri şi kitsch-uri au dispărit din peisaj, fiind alungaţi spre marginea pădurii.

“De altfel, aceasta este şi tendinţa pe care o va avea de acum înainte Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia, respectiv o amprentă identitară tot mai accentuată” – a declarat Felician Pop, directorul Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Tradiţiei Populare Satu Mare.

Programul artistic a fost susţinut de Grupul de dansuri Homoroade, Nicolae Mureşan, Ansamblul ‘Ceatăra’ şi Ana Holdiş Pop, Petrică Mureşan, Cornelia şi Lupu Rednic, Dănţăuşii din Soconzel şi Cuţa, Ansamblurile ‘Cununiţa’ şi ‘Cununiţa năzdrăvană’, Grupul ‘Românaşul’ şi Vlad Doroş, Grupul de dansuri ‘Florile Tărnii’ şi de Grupul de dansuri din Corund.

[nggallery id=88]

Distribuie:

Postaţi un comentariu