Ministrul Justiției a dispus un control la Tribunalul Satu Mare: verificăm cum au fost cheltuiţi banii de reparaţii

Tavanul s-a prăbușit cu cinci minute înainte de a începe şedinţa de judecată

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat pentru AGERPRES, că a dispus ca un secretar de stat şi corpul de control al ministrului să se deplaseze miercuri la Satu Mare, pentru a verifica pe de o parte condiţiile care au determinat producerea incidentului de la tribunal, iar pe de altă parte cum au fost cheltuiţi banii alocaţi acestei instanţe pentru reparaţii.

El a precizat că pentru Tribunalul Satu Mare au fost alocaţi anul acesta 7 milioane lei pentru lucrări de reparaţii şi modernizare, sumă dublă faţă de cea alocată anul anterior. ‘Tribunalul Satu Mare se află într-un proces de reparaţii capitale şi modernizare, numai anul acesta fiind alocate şapte milioane lei’, a subliniat ministrul Justiţiei.

O porţiune a tavanului Tribunalului Satu Mare s-a prăbuşit marţi cu un deţinut care efectua lucrări în podul instituţiei, acesta fiind grav rănit. Preşedintele Tribunalului Satu Mare, judecătorul Rodica Grosoş Maxim, a declarat că acoperişul a căzut chiar înainte de începerea şedinţei, în sală fiind grefierul şi mai mulţi avocaţi.

 ‘În sala 112 a Palatului de Justiţiei a căzut o parte din tavan înainte cu cinci minute de a începe şedinţa de judecată. Grefierul de şedinţă era în sală cu dosarele, mai erau şi avocaţi. Pur şi simplu a căzut tavanul. În podul clădirii era un deţinut care făcea curăţenie. Societatea comercială care are contract pentru efectuarea de reparaţii capitale are contract cu Penitenciarul Satu Mare pentru a presta acestea servicii de curăţenie, transport moloz, muncă necalificată. Odată cu bucata de tavan a căzut şi persoana în cauză. A venit şi salvarea, nu s-au observat la exterior răni semnificative. (…) Tavanul a căzut exact în aceea zonă unde este bara, în sala de judecată, acolo se prezintă părţile şi avocaţii pentru a-şi susţine cauza’, a spus Rodica Grosoş Maxim.

Citește și Tavanul Tribunalului Satu Mare s-a prăbușit peste justițiabili. Un deținut a fost grav rănit

Tavanul prăbușit le dă frisoane. Magistrații sătmăreni refuză să intre în sălile de judecată

Distribuie:

Postaţi un comentariu