UPDATE. Tavanul Tribunalului Satu Mare s-a prăbușit peste justițiabili. Un deținut a fost grav rănit

Tavanul Tribunalului Satu Mare s-a prăbușit azi dimineață în sala de judecată, în timp ce avocații și justițiabilii așteptau începerea proceselor. Tavanul s-a prăbușit sub greutatea unui deținut care lucra în podul Tribunalului.

În jurul orei 9.00, imediat după ce avocații Cornelia Bolba și Iulia Donca au intrat în sala de judecată nr. 113 a Tribunalului Satu Mare, împreună cu clienții lor, tavanul s-a prăbușit din senin, la câțiva centrimetri de banca avocaților cu tot cu muncitorul care lucra deasupra.

”Stăteam în bancă când la un metru de noi a căzut tavanul”, ne-a declarat una dintre persoanele prezente în instanță.

 

Tavanul s-a prăbușit din senin,   la un metru de banca avocaților

Tavanul s-a prăbușit din senin, la un metru de banca avocaților

Judecătoarea Zita Kiss, care se pregătea să intre în instanță, tocmai își îmbrăca roba când tavanul s-a prăbușit la câțiva metri distanță.  La rândul ei, președinta Tribunalului Satu Mare, Rodica Grosoș Maxim, a rămas șocată când a văzut tavanul desprinzându-se și pe muncitor prăbușit peste moloz.  O ambulanță a sosit imediat la fața locului, muncitorul fiind transportat de urgență la Spitalul Județean Satu Mare.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare a declarat că accidentul a avut loc într-o sală în care se lucrează și a confirmat că un muncitor a fost rănit.

 

Președinta Tribunalului Satu Mare,   Rodica Grosoș Maxim,    s-a declarat șocată de cele întâmplate

Președinta Tribunalului Satu Mare, Rodica Grosoș Maxim, s-a declarat șocată de cele întâmplate

Una dintre persoanele aflate în sală, avocata Cornelia Bolba, a scăpat ca prin minune. ‘’Sunt efectiv şocată. A trecut aproape o oră de la accident și încă nu-mi vine să cred ce aproape am fost de o tragedie. Totul s-a întâmplat fulgerător. Am auzit doar un zgomot asurzitor  și în fracțiunea de secundă următoare am simțit o lovitură în umărul drept. Imediat, totul s-a transformat într-un nor dens de praf’’, ne-a relatat, vizibil șocata, Cornelia Bolba.

În acele momente în sală, pe lângă persoanele care asistau la ședință, în partea din spate se mai afla avocata Iulia Donca și grefiera ședinței. În cazul acesteia din urmă se poate spune că doar providența a salvat-o. Grefiera a părăsit locul în care s-a prăbușit tavanul cu doar câteva secunde înainte, pentru a-i deschide ușa judecătoarei Zita Kiss. Toți cei aflați în sală se aflau în stare de șoc.

În momentul de față întregul personal al Tribunalului Satu Mare este nevoit să lucreze într-o stare de alertă continuă. ‘’După cele întâmplate, nu știu cât de mult vom putea să rămânem concentrați în sălile de judecat. Pentru noi, avocații, nu este însă atât de dificil precum este pentru judecători și grefieri. Noi avem totuși o libertate de mișcare în timpul ședinței. Judecătorii și grefierii sunt nevoiți să rămână în același loc de-a lungul întregului proces de judecată ’’, a adăugat avocata Cornelia Bolba.

 

avocata-cornelia-bolba

Avocata Cornelia Bolba

Citește și Tavanul prăbușit le dă frisoane. Magistrații sătmăreni refuză să intre în sălile de judecată

Distribuie:

Postaţi un comentariu