Liberalii anunță undă verde pentru centura și Aeroportul Satu Mare

Liderii liberali, prezenți la conferința de presă susținută sâmbătă în Satu Mare

Proiectul Centurii de ocolire a municipiului Satu Mare dar și acela de modernizare a aeroportului din localitate, au primit avizul tuturor departamentelor guvernamentale, urmând a intra în ultima etapă, aceea de contractare a lucrărilor. Declarațiile aparțin lui Radu Andronic, fost director generalal-adjunct pentru Proiecte cu Finanțare Externă (PFE) și au fost făcute sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, organizate la sediul PNL Satu Mare.

„Șoseaua de ocolirea a orașului și proiectul de modernizare a Aeroportului Internațional Satu Mare sunt cele două mari obiective pe care acest oraș le propune administrației centrale. Îmi face plăcere să vă spun că ambele proiecte au îndeplinit toate condițiile impuse. Din păcate au fost anumite întârzieri cauzate de necesitatea înbunătățirii documentației, o problematică pe care, împreună cu autoritățile locale și cele județene, am reușit să o rezolvăm”, a declarat Radu Andronic. Acesta a mai adăugat că valoarea estimată a lucrărilor Șoselei de Centură se apropie de 70 de milioane de euro. „Sperăm ca după licitația de atribuire a lucrărilor să reușim să coborâm costurile sub pragul de 50 de milioane de euro, pentru a putea obține astfel mai ușor finanțarea necesară”, a dăugat fostul director-adjunct al PFE.

Locuințe ANL pentru medicii rezidenți

La aceeași conferința de presă a fost prezent și Dumitru Nancu, director general al ANL. Acesta a declarat că, până în momentul de față, în Satu Mare au fost construite un număr de 321 de locuințe ANL. Totodată, spune Dumitru Nancu, agenția pe care o conduce va finaliza încă 74 de asemenea locuințeîn perioada următoare. „Locuințele acestea se vor vinde cu prețul de 326 de euro per metru pătrat, fiind de departe cel mai mic preț cu care se poate achiziționa o locuință în România. Tototodată trebuie știut că banii obținuți din vânzarea locuințelor ANL din Satu Mare, se vor întoarce în acest oraș cu destinația de a fi construite alte unități locative”, declară Dumitru Nancu. Acesta a mai anunțat demararea unui proiect de construire de locuințe pentru medicii rezidenți. În primă fază, spune directorul ANL, vor fi construite 20 de asemenea unități locative. „Degeaba investim în sistemul sanitar din Satu Mare dacă nu reușim să atragem specialiștii în acest oraș, iar programul acesta tocmai asta face – le dă medicilor un motiv în plus să aleagă Satu Mare”, a adăugat europarlamentarul liberal Ovidiu Silaghi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu