FOTO Lăutarul Ciprian Gătina, înmormântat în acorduri de fanfară

Ciprian Gătina a fost înmormântat astăzi, la cimitirul de la Doba

Sute de coroane de flori au fost aduse astăzi la cimitirul de pe strada Amațului din Satu Mare, ca și un ultim omagiu din partea prietenilor cântăreţului Ciprian Gătină, decedat duminică, într-un accident de circulație. Acesta a fost condus pe ultimul drum la cimitirul de la Doba de familie, dar și de sute de prieteni, pe acordurile fanfarei din Beltiug. Renumele de care se bucura lăutarul în rândul comunității locale i-a determinat pe sute de tineri să participe la înmormântare și să-și împărtășească durerea împreună cu familia și cu cea care urma să-i fie soție.

Cei prezenți au asistat la o slujbă religioasă de circa o oră, după care aceștia și-au luat rămas bun de la bunul lor prieten Ciprian Gătina. Lacrimile și strigătele de durere ale familiei au fost acoperite, înainte și după slujba religioasă, de fanfara de la Beltiug. Ciprian Gătina a fost înmormântat în acordurile muzicale ale unei fanfare tradiţionale, iar cortegiul funerar a fost precedat de fotografia sa şi de zeci de coroane. Cortegiul funerar a fost atât de lung, încât a fost nevoie de serviciile Poliţiei Rutiere pentru fludizarea traficului din zonă.

Sincriul în care a fost aşezat trupul cântărețul nu a fost descoperit pe durata slujbei, acesta fiind decapitat în urma accidentului. Ciprian Gătina a murit duminică, într-un tragic accident de circulație, produs pe DN 19, pe raza localității Decebal. Pe fondul vitezei excesive și a carosabilului umed, acesta a pierdut controlul mașinii, a intrat într-un copac, după care autoturismul a fost proiectat într-un cap de pod. În urma impactului a rezultat moartea acestuia și rănirea pasagerului din dreapta, Ioan Dragoș, din localitatea Botiz, care era și colegul lui de trupă.

mormintare gatina (13)

mormintare gatina (21)

mormintare gatina (36)

mormintare gatina (39)

mormintare gatina (32)

 

mormintare gatina (16)

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. chris says:

    Fanfara e din Beltiug, nu din Ardud. Corectati.

  2. dirijor says:

    Fanfara din Ardud,Beltiug,Capleni,Petresti si toate celelalte fanfare din judet sunt formate si conduse de directorul Casei de Cultura ARDUD,dl profesor Mircea Cacu.

Postaţi un comentariu