Focuri de armă şi captură impresionantă de ţigări în valoare de 176.000 de euro, la frontiera cu Ucraina

Ţigările au fost confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei, în cadrul cărora au descoperit 82.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 735.000 lei. Pentru reţinerea persoanelor implicate, poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment.Doi români şi un ucrainean sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Vineri, 25 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 14.00, polițiștii frontieră au observat, un grup de persoane care a trecut frontiera din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Cămârzana, transportând în spate, colete voluminoase. Poliţiştii au procedat la somarea bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite. Deoarece persoanele în cauză au ignorat somaţiile verbale, frontieriștii au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea a trei persoane, un cetăţean ucrainean şi doi români, iar la cercetarea terenului au fost descoperite 120 colete ambalate în folie de culoare neagră.  Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii, acestea fiind Ivanovici Michita Vasil de 47 de ani din Ucraina, Ioan Zele de 61 de ani şi Iacob Zele, de 32 de ani, ambii din Camarzana.

În urma inventarierii coletele de către o echipă operativă, s-a stabilit că cele 120 colete conţin 60.000 pachete ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană, în valoare de 534.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Drept urmare, sătmăreanul Ioan Zele şi cetăţeanul ucrainean sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar Iacob Zele pentru complicitate la contrabandă. Totodată, cele trei persoane implicate în activitatea infracţională au fost reţinute, conform legii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de le lângă Judecătoria Negreşti Oaş cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au desfăşurat, ieri seară, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 20.00, lucrătorii noştri au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră către localitatea Teceu Mic, jud. Maramureş. Imediat, s-a procedat la interceptarea celor în cauză. Deoarece acestea nu s-a supus somaţiilor prin voce, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale şi, profitând de întuneric şi de terenul accidentat – împădurit, au reuşit să fugă. La faţa locului au fost descoperite 45 de colete ce conţin 22.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 200.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În ambele cazuri, cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu