Cutremurul din imperiul Unicarm continuă cu o amânare

Complexul uriaș din Vetiș, județul Satu Mare

Recursul care trebuia să aibă loc luni la Curtea de Apel Târgu Mureș, în dosarul de evaziunii cu asigurări de viață, în care este implicată Maria Bene, administratorul imperiului Unicarm şi fiica patronului Vasile Lucuţ, a fost amânat pe miercuri, 17 iulie. Magistratul care instrumentează acest caz a considerat că mai are nevoie de timp pentru a analiza probele din dosar şi pentru a pronunţa o soluţie.

Reamintim că Mariana Bene, fiica patronului Unicarm Satu Mare, Vasile Lucuţ, este cercetată în dosarul evaziunii cu asigurări de viaţă de la BCR Asigurări plătite în loc de salarii. Aceasta a fost prezentată vineri instanţei de judecată din Târgu Mureş cu propunere de arestarea preventivă, însă magistraţii au decis cercetarea sa în stare de libertate. Procurorii DIICOT au făcut recurs, care trebuia să fie judecat luni.

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Târgu Mureș, Anuța Liliac, spune că recursul a fost amânat pe miercuri, 17 iulie, de către magistratul care instrumentează cazul. Se pare că acesta ar mai avea nevoie de timp pentru a analiza probele din dosar și pentru a pronunța o soluție.

Alături de administratorul Unicarm, Mariana Bene, au mai fost duşi în faţa instanţei de judecată şi alţi şapte patroni şi administratori de firme, pe lângă angajați ai BCR Asigurări. Potrivit unui comunicat de presă remis de Tribunalul Mureş, magistraţii au decis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a trei angajaţi de la BCR Asigurări de Viaţă, fiind vorba despre Sevciuc Diana Violeta, director executiv vânzări BCR Asigurări de Viaţă, Manţoiu Alin George, manager relaţii corporate la BCR Life Insurance, şi Manţoiu Gicu Emanuel, în dosarul în care DIICOT a propus arestarea preventivă a zece funcţionari bancari acuzaţi de evaziune fiscală. Ceilalţi şapte funcţionari bancari reţinuţi miercuri au primit interdicţia de a părăsi ţara. Totodată, cei opt patroni şi administratori ai unor firme care ar fi implicate în evaziunea fiscală cu BCR Asigurări şi pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă vor fi cercetaţi în libertate.

Citește și Cutremur în imperiul Unicarm. Fiica lui Lucuţ, cercetată în dosarul evaziunii cu asigurări

Vezi AICI ce a declarat Vasile Lucuț după reținerea fiicei sale 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu