Firmă din Sălaj, țepuită cu 160.000 de lei de un vâlcean

Vâlceanul a fost arestat pentru 29 de zile / Sursa foto: magazinsalajean.ro

Onestitatea în afaceri pare a fi o calitate desuetă. Cel puţin pentru administratorul unei firme din Râmnicu Vâlcea, care a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj după ce şi-a înşelat un partener de afaceri din Zalău, producându-i un prejudiciu de 160.000 de lei.

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, fapta a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce administratorul societăţi comerciale păgubite, cu sediul în Zalău, a sesizat Poliţia, reclamând faptul că a fost înşelat de reprezentanţii unei firme din Râmnicu Vâlcea căreia i-a virat contravaloarea cantităţii de 25 tone de combustibil, însă nu a mai intrat în posesia acestuia.

Filmul înşelătoriei
Se pare că, în baza unei înţelegeri prealabile şi a unui contract semnat de ambele părţi, în 24 iulie, la indicaţiile reprezentanţilor firmei din Râmnicu Vâlcea (firmă intermediară), zălăuanul s-a dus la Arad pentru a încărca cele 25 tone de combustibil. După efectuarea operaţiunilor de încărcare, înainte de a ieşi pe poarta societăţii comerciale furnizoare a combustibilului, Cristian B., reprezentantul firmei din Vâlcea, i-a comunicat transportatorului să aştepte pentru a verifica dacă contravaloarea mărfii a fost virată în contul firmei arădene.
Deşi suma de 158.596 lei fusese plătită de firma din Zalău în contul firmei vâlcene, aceasta nu a virat banii mai departe către firma din Arad, motiv pentru care transportatorul a fost obligat să descarce combustibilul.

În tot acest timp, Cristian B. a scos din cont suma de 10.000 lei, iar restul i-a virat in contul unei firme din Bucureşti, şi după acel moment nu a mai răspuns la telefon.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău a emis un mandat de aducere pe numele său, iar poliţiştii de investigare a fraudelor s-au deplasat în Râmnicu Vâlcea, de la unde l-au adus la Zalău. Acesta a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru înşelăciune, Judecătoria Zalău emiţând mandat de arestare pentru 29 de zile.
Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea firmei din Bucureşti, în conturile căreia au fost viraţi restul de bani.

Distribuie:

Postaţi un comentariu