Cât le pasă transportatorilor de restricţiile de trafic din Zalău

Din cauza spaţiului foarte mic, şoferii au nevoie de mai multe manevre pentru a ieşi, ceea ce crează blocaje mari în trafic

Una dintre cele mai aglomerate artere de circulaţie din Zalău, strada Unirii, este blocată, frecvent, de autocamioane de mare tonaj, care, în mod normal, nu ar avea ce să caute pe acolo – cel puţin nu în timpul zilei.

Strada cu sens unic şi cu parcări pe ambele părţi este aglomerată în orice moment al zilei. Dacă se întâmplă ca vreun autocamion să încerce, în timpul zilei, să intre sau să iasă din curtea supermarket-ului din centrul oraşului, blocajul este garantat. S-a întâmplat şi în aceatsă dimineaţă când, în jurul orei 10.00, au autocamion înmatriculat în Gorj se chinuia să iasă din curtea supermarket-ului, unde lăsase, probabil, marfă.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Administrare a Domeniului Public, autocamionul în cauză nu avea ce să caute, în acel moment, acolo. „Noi dăm, contracost, autorizaţii de liberă trecere pentru maşinile cu masa mai mare de 3, 5 tone care merg acolo cu marfă. În primul rând, pentru data de astăzi nu am dat nicio autorizaţie, iar în al doilea rând, autocamionul respectiv nu avea ce să caute acolo, întrucât chiar dacă avea autorizaţie, pe talonul pe care îl primesc şoferii scrie clar că au acces doar noaptea, în intervalul orar 22.00 – 6.00”, ne-a explicat un angajat al direcţiei.

Preţul unei autorizaţii de liberă trecere nu este foarte mare, fiind cuprins între 20 şi 35 de lei, şi a fost stabilit prin hotărârea Consiliului Local nr.233 din 17 decembrie.

De urmărirea respectării acestor restricţii de trafic ar trebui să se ocupe Poliţia Locală. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Lucian Trif, ne-a declarat, însă, că nefiind niciun coleg de-al său în zonă în această dimineaţă, şoferul scapă fără nicio problemă, cum de altfel s-a întâmplat şi în celelalte cazuri când astfel de maşini mari au intrat pe strada în cauză. Amenda prevăzută de lege pentru şoferii care încalcă restricţiile de circulaţie este cuprinsă între 160 şi 240 de lei, la care se adaugă şi două puncte de penalizare. Lucian Trif spune, însă, că în ultima perioadă nu s-au aplicat astfel de amenzi.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu