Blocurile din Zalău, primele din Regiunea de Nord-Vest reabilitate cu fonduri europene

O parte din costul reabilitării este suportat de primărie şi de locatari

Primele două proiecte de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe au primit finanţare prin Programul Operaţional Regional în Transilvania de Nord, pentru ambele beneficiarul fiind Municipiul Zalău.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, este vorba despre proiectul de reabilitarea termică a blocului de locuinţe Lira Cristal din Municipiul Zalău, respectiv cel de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe Lira, N3 şi D115, ce au împreună o valoare totală de 5, 233 milioane lei, finanţarea nerambursabilă fiind de 2, 879 milioane lei.

Proiectele sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.2 – Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe, fiecare regiune având disponibilă suma de 22, 80 milioane euro.

Beneficiarii sunt unităţile administrativ-teritoriale (autorităţi ale administraţiei publice locale) – municipii reşedinţe de judeţ în calitate de reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti.

Sunt eligibile categorii de lucrări de reabilitare termica a blocului cum ar fi lucrări de reabilitare termică a anvelopei şi lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire. Schema de finanţare vizează blocurile construite în baza unor proiecte elaborate în perioada 1950 – 1990 având un regimul minim de înălţime P+3.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu