Senatorul Cristian Bodea: Nimeni din PNL nu mi-a cerut imperativ să tac

Senatorul Cristian Bodea / Sursa foto: pesurse.ro

Senatorul liberal Cristian Bodea a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că va continua să atragă atenţia miniştrilor asupra unor probleme şi că nu i-a fost frică de o eventuală excludere din PNL deoarece s-a bazat pe raţiunea liderului partidului, Crin Antonescu, şi pe caracterul democratic şi deschis al formaţiunii.

El a prezentat şi unele obiective pe care guvernarea USL ar trebui să le îndeplinească în 2014, printre acestea fiind reformarea Parlamentului, adoptarea unui proiect de lege care să restricţioneze atribuţia Guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă, prezentarea în faţa Parlamentului de către primul-ministru a unui raport al stării naţiunii la începutul fiecărei sesiuni a celor două Camere.

‘Ştiu că am strigat destul de tare, dar am fost determinat de faptul că miniştrii ne ignoră, pe noi, parlamentarii, implicit oamenii pe care îi reprezentăm. Miniştrii au datoria să comunice şi să explice cetăţenilor, prin răspunsuri serioase la interpelări. Dovadă, criza cu gazele de şist şi Roşia Montană’, a afirmat senatorul PNL.

Cristian Bodea, care a avut săptămâna trecută un diferend cu ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a adăugat că nimeni din partid nu i-a cerut imperativ să tacă, iar el va continua să atragă atenţia asupra erorilor de parcurs, folosind însă un ton mai cuviincios.

Cunoscut pentru stilul său direct de exprimare, Bodea a spus că e necesară o schimbare a stilului de comunicare pentru o mai bună înţelegere cu cetăţenii.

‘De ce credeţi că ne urăşte populaţia? Pe politicieni, în general. Pentru că ei nu vor să comunice deschis, sincer, folosesc un limbaj de lemn, comunicatele sunt făcute doar pentru a pasa problemele. Ori oamenii simt prefăcătoria, falsurile. Avem nevoie de un nou stil de comunicare cu cetăţenii, ‘ a spus Bodea.

Senatorul votat în colegiul Aleşd-Beiuş a ţinut şi să prezinte cinci obiective pe care USL ar trebui să le îndeplinească în 2014, pentru a răspunde astfel celor care i-au reproşat că ştie doar să critice, fără să ofere soluţii.

Un prim obiectiv vizează planul de reformare a Parlamentului anunţat de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, un al doilea vizează adoptarea până la sfârşitul lunii februarie 2014 a unui proiect de lege în Parlament care să restricţioneze atribuţia Guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă, al treilea face referire la obligativitatea premierului de a prezenta în faţa Camerelor un raport de stare a naţiuni, la începutul fiecărei sesiuni parlamentare.

Un alt obiectiv face referire la necesitatea ca ministrul Finanţelor Publice să prezinte în plenul Parlamentului un plan de redresare economico-financiară prin care toate proiectele aflate în derulare în cadrul PNDL să fie încheiate până la sfârşitul anului 2016.

Ultima solicitare a lui Bodea este ca ministrul Fondurilor Europene să prezinte în plenul Parlamentului, tot în februarie 2014, a unui plan de măsuri prin care toate sesiunile de depunere pentru ciclul de finanţare europeană 2014-2020 să fie deschise până la sfârşitul anului.

‘Dacă toate acestea se realizează, în termen, voi deveni cel mai cuminte parlamentar’, a mai spus senatorul Cristian Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu