Cine sunt candidații UDMR Cluj la alegerile parlamentare din 2020. Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean, pe listă la Senat

Csoma Botond_

Și principala formațiune politică a etnicilor maghiari de la Cluj, UDMR, și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare.

Transilvania Reporter a intrat în posesia listelor complete cu candidații la Senat și Camera Deputaților din partea UDMR Cluj. Rezultatele alegerilor parlamentare precedente (2016) obținute de această formațiune politică au fost, la Camera Deputaților) 34.970 de voturi – reprezentând 14,64% din totalul voturilor exprimate, iar la Senat – 34.970 de voturi, reprezentând 14,64%.

Coroborând aceste date cu rezultatele de la ultimele alegeri parlamentare și ținând cont că județul Cluj are alocate 10 fotolii de deputați, UDMR ar putea obține, la Camera Deputaților, un singur loc, posibil două prin redistribuirea resturilor din alte județe. La Senat, unde Clujul are patru locuri, primul loc este posibil eligibil prin redistribuire, acesta urmând să revină actualului senator László Attila.

Camera Deputaților

 1. Csoma Botond (foto)
 2. Talpas Botond
 3. Oláh Emese
 4. Varga Lóránd
 5. Buzás Fekete Mária
 6. Zeng János
 7. Rácz Béla Gergely
 8. Csorba István
 9. Lőrinczi Zoltán
 10. Balla Ferenc
 11. Kerekes Emoke
 12. Fugel Edina
 13. Bodis László

Senat

 1. László Attila
 2. Vákár István
 3. Csep Leylla
 4. Póka András Gyorgy
 5. Rotar Izabella
 6. Rés Éva

Citește și:

Greii din USR Cluj, Goțiu și Ungureanu, învinși de noua generație a Alianței USR-PLUS

Distribuie:

Postaţi un comentariu