Greii din USR Cluj, Goțiu și Ungureanu, învinși de noua generație a Alianței USR-PLUS

Mihai Goțiu

Conferința județeană a Alianței USR-PLUS Cluj a avut loc duminică și s-a încheiat cu nominalizarea candidaților Alianței pentru Camera Deputaților, respectiv pentru Senat. La capătul discuțiilor și a votului intern parlamentarii clujeni ai USR, Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu au fost învinși categoric de colegii din PLUS.

Pe lista pentru Senat Mihai Goțiu a terminat pe poziția a doua în opțiunile colegilor de Alianță, învingător fiind desemnat reprezentantul PLUS, Bordei Cristian, acesta adunând 57 de voturi în plus față de Mihai Goțiu. Un eșec și mai usturător a înregistrat deputatul Emanuel Ungureanu. Acesta a terminat doar pe poziția a cincea în opțiunile colegilor de Alinață.

Foto: Dan Bodea

Astfel, prima opțiune pe lista pentru Camera Deputaților a fost Oana Murariu, de la PLUS, urmată de Viorel Băltărețu, și el de la PLUS, abia pe locul al treilea fiind nominalizat un reprezentant al USR, Radu Molnariu. Deputatul în exercițiu, Emanuel Ungureanu a fost înscris abia pe poziția a cincea. Niciunul dintre marii învinși nu au putut fi contactați pentru a oferi o reacție.

În competiția internă a alianței USR-PLUS, pentru alegerile parlamentare din decembrie, s-au înscris 28 de membri. Reamintim că la alegerile parlamentare din 2016, USR Cluj a trimis în Parlament doi deputați (Emanuel Ungureanu și Adrian Dohotaru, care între timp a demisionat din partid devenind independent) și un senator, pe Mihai Goțiu.

Conform președintelui Organizației USR Cluj, Cătălin Sălăgean, la alegerile din 6 decembrie, Alianța speră să obțină trei mandate de deputați și unul de senator, la Cluj.

Listele complete:

Senat

Bordei Cristian
Goțiu Mihai
Elek Levente
Petrescu Manuela

Camera Deputaților

Murariu Oana
Băltărețu Viorel
Molnar Radu
Ciubucă Elena – Loredana
Ungureanu Emanuel
Nan Alexandrina – Ioana
Meșter Alina – Maria
Rigman Ciprian – Doru
Chirilă Radu – Ioan
Botoroagă Cornel

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Gore says:

    Alianta asta nu mai are nicio legatura ca ce-a reprezentat USR-ul. Salagean spera la 4 mandate, ocupate de politrucii infiltrati. Noi, clujenii, speram la zero. Nu vrem sa traim rusinea de-a fi reprezentati de asemenea cozi de topor.

Postaţi un comentariu