Zilele filmului olandez la Bastionul măcelarilor

Evenimentul se va desfăşura la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş şi Asociația Re/Creativ împreună cu Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti organizează „Zilele filmului olandez”. Evenimentul se va desfăşura în perioada 19 -21 iulie, la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare.

Zilele filmului olandez vor începe vineri, de la ora 19.00, cu proiecția filmului Bon Voyage, în regia lui Margien Rogaar. Povestea sună cam așa: familia Verbeek anulează vacanța din Franța, deoarece Bob, bunicul, este foarte bolnav și în timpul unei veri petrecute acasă, ei trebuie să se împace cu un om care este hotărât să-și ignore propria boală. Un film despre dragoste, prietenie, familie și membrii de familie în care fiecare încearcă să găsească modul lor propriu de a face față situației.

Sâmbătă, de la ora 19, cinefilii vor putea urmări Sonny Boy, un film din 2011. Filmul regizat de Maria Peters, după o carte de Annejet van der Zijl, este bazat pe o poveste adevarată despre dragostea interrasială în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Filmul a fost selectat ca intrarea Olandei pentru cel mai bun film străin la Premiile Academiei, cea de-a 84-a ediție.

Festivalul se va încheia duminică seara cu proiecția filmului  The Gang of Oss, regizat în 2011 de André van Duren. Povestea filmului: Ohanna vrea să-și schimbe viața și să renunțe la bandele criminale ale orașului Oss în anii 30 ai secolului 20. Cu cât încearca mai greu, cu atât mai mult ea este implicată.

Proiecţiile de film vor începe de la ora 19.00, iar filmele vor avea subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă, dar în limita locurilor disponibile.

Distribuie:

Postaţi un comentariu