Violonistul Alexandru Tomescu va susţine un concert în Baia Mare

Alexandru Tomescu va concerta la Casa Tineretului

Cunoscutul violonist Alexandru Tomescu va susţine un recital în Baia Mare. Evenimentul este organizat e Rotary Club Baia Mare 2005 cu sprijinul ambasadorului ceh la București, Excelența Sa, Jiri Sitler, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Cehe. Concertul va avea loc la Casa Tineretului, începând cu ora 19.00. Alături de Alexandru Tomescu, pe scenă va concerta şi Pavel Sporcl.

Violonistul român Alexandru Tomescu este unul dintre cei mai cunoscuți şi titraţi violoniști români, iar pentru măiestria lui statul român i-a acordat privilegiul de a canta pe vioară Stradivarius care anterior i-a aparținut lui Ion Voicu. Acesta este o mai veche cunoştinţă a maramureşenilor, anual venind în partea aceasta de ţară fie pentru a susţine concerte, fie pentru a ajuta în diferite camapnii sau chiar în vizite private.

Pavel Sporcl este cel mai aclamat reprezentant al tinerei generații de violoniști cehi, fiind descris de presa din țara să natală drept „acel tip de talent care se naște probabil o dată la 100 de ani” și se bucură de admirația și recunoașterea publicului și a specialiștilor pentru interpretările sale pline de virtuozitate.

Postaţi un comentariu