“Verzii” au deschis listele pentru europarlamentare

Verzii se pregătesc pentru alegerile de anul viitor

În urma şedinţei Biroului Politic Naţional din 19  octombrie 2013, desfăsurată la Sibiu, s-a decis deschiderea listelor europarlamentare pentru activiştii de mediu  remarcaţi în acţiunile societăţii civile. Condiţiile de participare şi susţinere sunt cele prevăzute de către statutul Partidului Verde şi principiile Cartei European Green.

“Propunerile vor fi înaintate de filiale judeţene şi în funcţie de aportul electoral şi evaluări se vor întocmi listele pentru alegerile  europarlamentare.  Ordinea pe listă va fi decisă de către  de către acelaşi  organism politic respectiv BPN al partidului. Un număr semnificativ de  locuri se vor aloca pentru diasporă”, a precizat Vasile Tivadar, preşedintele Partidului Verde, filiala Maramureş.

În ceea ce priveşte suţinerea candidaţilor la alegerile din cadrul European Green la cele două cereri de susţinere, una înaintată de  reprezentanta Austriei şi una de cea  a Germaniei. Prezentându-se curriculum vitae şi activitatea politică a celor două solicitante s-a decis susţinerea candidaturii reprezentantei Germaniei, având în vedere că Austria prin reprezentanţii din Parlamentul European au  decis împotriva accederii României în Schengen.

Având în vedere vacantarea unor posturi în conducerea centrală s-a votat completarea vicepreşedinţilor naţionali şi a membrilor în BPN.  Maramureşul a mai câştigat un vicepreşedinte naţional în persoana lui Vasile Tivadar, preşedintele verzilor maramureşeni şi un membru în BPN  prin alegerea Ciprian Timiş. Astfel structurile naţionale au în componenţă cinci maramureşeni.

Distribuie:

Postaţi un comentariu