Update. Toxiinfecţie în masă la o casă de tip familial din Sighetu Marmaţiei

Spitalul din Sighetu Marmaţiei

UPDATE: Copiii au fost au fost diagnosticaţi cu gastroenterocolită, iar bucătăreasa cu toxiinfecţie alimentară. Copiii au vârste cuprinse între 13 şi 14 ani, iar bucătăreasa 54 de ani. Aceștia rămân internaţi pentru tratament de specialitate în secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

_____________________________________

Nouă copii, o bucătăreasă şi două educatoare  de la o casă de tip familial din Sighetu Marmației au ajuns la acest sfârşit de săptămână la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară.

Copiilor li s-a făcut rău duminică, 2 noimebrie, imediat după ce au luat masa de dimineaţă, la care au servit cartofi cu maioneză. Aceştia, dar şi bucătăreasa care a gătit şi o educatoare au fost duşi la spitalul din municipiu unde au rămas internaţi.

„Sunt toţi internaţi dar sunt stabili. Am demarat o anchetă administrativă şi cine se va face vinovat va fi tras la răspundere”, a declarat Nicolae Boitor, directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş.

În paralel, DSVSA şi DSP Maramureş au prelevat probe din mâncarea consumată de copii.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu