Principalele drumuri din județ vor fi monitorizate video

Investiţia va fi realizată în cadrul unui parteneriat între Inspectoratul de Poliţie Judeţean cu Consiliul Judeţean Maramureş / Sursa foto: realitatea.net

Mai multe camere de supraveghere video vor fi montate la intrarea şi ieşirea pe principale artere auto din judeţul Maramureş, investiţia urmând să fie realizată în cadrul unui parteneriat între Inspectoratul de Poliţie Judeţean cu Consiliul Judeţean Maramureş.

‘Studiul de fezabilitate a fost realizat doar trebuie să descoperim modalitatea de finanţare a proiectului care ar asigura un plus de siguranţă în traficul auto din şi înspre judeţul Maramureş. Din estimările noastre, considerăm că proiectul ar putea fi realizat în primul trimestru al anului 2014. Valoarea investiţiei a fost estimată la 250.000 de lei. Suntem foarte preocupaţi ca instituţie să accesăm fonduri europene pe proiecte asociate şi în parteneriat, care pot spori gradul de siguranţă şi confort al cetăţeanului, a comunităţii, prin asigurarea unor mijloace moderne de lucru’, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, comisar şef de poliţie Viorica Marincaş.

Poliţia Maramureş este deja partener în cadrul unor proiecte de interes comunitar cu inspectoratele de poliţie din judeţele Botoşani şi Harghita.

De asemenea, IPJ Maramureş a reuşit, printr-o bună colaborare cu administraţiile locale ale oraşelor Baia Sprie şi Seini să modernizeze sediile de poliţie din aceste localităţi, iar modernizarea sediului poliţiei municipale Baia Mare şi a Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv ar putea începe anul viitor cu sprijinul administraţiei locale, accesându-se fonduri europene, a afirmat şeful IPJ.

Pe lângă necesitatea modernizării unor clădiri şi a condiţiilor de muncă, poliţiştii susţin că majoritatea maşinilor de serviciu şi-au depăşit norma de lucru, putând fi casate. În unele localităţi rurale, poliţiştii folosesc pentru distanţe scurte bicicletele aflate în dotare, a menţionat şeful IPJ.

Distribuie:

Postaţi un comentariu