Gabriel Zetea şi Raed Arafat, în vizită la pompierii din Ivano-Frankivsk

Oficialii au vizitat unitatea de pompieri din Ivano-Frankivsk

O dimineaţa rece şi cu ceaţa a fost cea în care autorităţile din Ivano-Frankivsk le-au prezentat românilor unitatea de pompieri din municipiu. Gabriel Zetea şi dr. Raed Arafat au fost primiţi cu onor de către pompierii ucraineni. Au fost văzute sistemele cu care operează vecinii noştri pe linia pompierilor, după care au avut loc demonstraţii practice ale celor care intervin în situaţii de urgenţă. Doctorul Arafat a lansat o invitaţie pentru un schimb de experienţă între România şi Ucraina la nivelul pompierilor.

În frunte cu viceguvernatorul Ivanytki Roman Yaroslavovyci, dr. Raed Arafat, însoţit de Gabriel Zetea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, ec. Sorina Pintea, manager al Spitalului judeţean de Urgenţă „dr. Constantin Opriş” Baia Mare, dr. Rareş Pop, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş şi Viorel Deghid, preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş au ajuns la unitatea de pompieri din Ivano-Frankivsk. A fost dorinţa expresă a doctorului Arafat să vadă unitatea şi modul în care funcţionează serviciul de pompieri. De remarcat că pompierii ucraineni nu sunt implicaţi în sistemul medical de urgenţă, iar recomandarea venită din partea oficialilor români a fost aceea că aceştia trebuie să devină în cel mai scurt timp parte a sistemului de urgenţă. „Am lansat o invitaţie reprezentanţilor pompierilor de aici pentru a face un schimb de experienţă în România. Am văzut că sunt deschişi pentru a-şi implementa un sistem medical de urgenţă pe model românesc” a spus dr. Raed Arafat. Au fost interesant de privit şi demonstraţiile pompierilor ucraineni. Totuşi, am remarcat baza materială de care se folosesc. În primul rând maşinile de intervenţie.

„Mulţumesc autorităţilor judeţene din Maramureş pentru vizita din Ucraina”

Dr. Raed Arafat s-a arătat extrem de mulţumit de modul în care a decurs vizita în regiunea Ivano-Frankivsk. A putut să ia pulsul unui sistem diferit de cel românsc şi s-a arătat deschis pentru a-i ajuta pe ucraineni în drumul lor spre aderarea la structurile europene.

„ Am făcut această vizită împreună cu autorităţile judeţene, cu vicepreşedintele Gabriel Zetea şi cu reprezentanţii Spitalului Judeţean, ai DSP şi CAS Maramureş. Ei au fost, de altfel, promotorii acestor discuţii, ei fiind în permanentă relaţie cu reprezentanţii din Ivano-Frankivsk.  Toate acestea vor sta la baza dezvoltării relaţiei pe viitor dintre acela două ţări. Implicarea tuturor este una primordială pentru viitoarele relaţii de colaborare dintre România şi Ucraina” a concluzionat Raed Arafat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu