CL Baia Mare anulează contractul de concesiune cu ”Piaţa Aliment”

Primarul Cherecheș va dispune transmiterea unei somaţii pentru a elibera domeniul public

 

Consiliul Local Baia Mare a decis să anuleze contractul de concesionare a terenului pe care funcţionează trei pieţe agroalimentare aflate în gestiunea societăţii comerciale ‘Piaţa Aliment’ S.A.

Conducerea primăriei municipiului Baia Mare afirmă că este nemulţumită de faptul că managerul societăţii n-a efectuat investiţiile de modernizare în cele trei pieţe, oferă condiţii necorespunzătoare producătorilor agricoli şi comercianţilor şi încurajează un comerţ la limita legalităţii pentru o anumită categorie de comercianţi.

Pe lângă aceste aspecte, ‘Piaţa Aliment’ închiriază producătorilor agricoli tarabele şi mesele de expunere la preţuri aproape identice cu acelea practicate de comercianţii obişnuiţi, fără a ţine cont că în piaţă legumele, fructele, zarzavaturile şi produsele lactate sunt vândute de producători agricoli ocazionali.

‘În urma hotărârilor adoptate cu privire la Piaţa Aliment SA, voi dispune transmiterea unei somaţii acestei societăţi pentru a elibera domeniul public, după care voi da o dispoziţie cu privire la demolarea sau ridicarea construcţiilor. Asta pentru a deveni, pe lângă proprietarii acelui teren, şi administratorii reali ai pieţelor Izvoarele şi Albina. De asemenea, a fost adoptat un nou regulament de funcţionare a pieţelor agroalimentare după trecerea lor în subordinea primăriei. Nu mai putem tolera un asemenea gen de comerţ’, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Edilul a mai subliniat că respinge modul în care sunt trataţi producătorii agricoli în favoarea comercianţilor.

‘Cetăţenii din Baia Mare trebuie sa vadă dorinţa noastră de a ne asuma responsabilitatea pentru cele două pieţe, unde dorim să existe condiţii decente, care să respecte normele unui comerţ civilizat şi de siguranţă a populaţiei, unde producătorii să îşi poată desface produsele fără grija bişniţei pe care unii o realizează acolo, iar cetăţenii sa beneficieze de o piaţă cu toate condiţiile de siguranţă, din toate punctele de vedere’ a spus Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a constatat că administraţia societăţii doreşte să facă profit numai din închirierea spaţiilor comerciale fără a se implica în modernizarea pieţelor şi fără a oferi condiţii igienico-sanitare normale.

‘Am constatat că ‘Piaţa Aliment’ nu îşi doreşte să realizeze servicii de piaţă, contestând dorinţa noastră de a realiza un contract de delegare a administraţiei în acest sens. Ei vor doar să închirieze şi să subînchirieze spaţii şi suprafeţe de teren, nu şi să administreze aceste pieţe. Îşi doresc să concesioneze doar această suprafaţă considerabilă de teren, care aparţine primăriei. Dar această piaţă aparţine cetăţenilor şi vorbim despre servicii publice şi piaţă, care trebuie gestionate, controlate şi reglementate, dar şi verificate de către autoritatea locală şi instituţiile abilitate’, a mai spus Cătălin Cherecheş.

Directorul ‘Piaţa Aliment’, Constantin Mureşan, a refuzat să comenteze decizia Consiliului Local de anulare a contractului de concesiune a terenului pe care funcţionează pieţele agroalimentare din municipiul Baia Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu