Supă de carne de porc

Ingrediente pentru 4 persoane: 

– 800 gr. oase proaspete de porc

– 3 morcovi

– 2 rădăcini de pătrunjel, 100 g țelină, 1 ceapă, 2 căței usturoi, 1 ardei

– 50 gr. tăieței sau paste de supă, sare, piper boabe, frunze de pătrunjel.

Prepararea:  Oasele se taie în bucăți potrivite, se spală și se pun la fiert în apă rece. Se spumează la nevoie, apoi se adaugă legumele curățate, frunzele de pătrunjel, sare și piper și se fierbe la foc moderat. Când carnea și zarzavaturile sunt fierte, se ia deoparte, se lasă să stea 5 minute, apoi se strecoară supa. Morcovii și rădăcina de pătrunjel se taie rondele, carnea se ia de pe oase și se pun înapoi în supă. Se servește cu tăieței sau paste  fierte.

Supa aceasta se fierbe în multe locuri în Ardeal, după tăierea porcului, din oase proaspete care nu au fost congelate. Se folosesc oasele de la dezosarea cotletului (șira spinării  și oasele de costiță)

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu