#EURoad2Sibiu, explicațiile oficiale

În spatele lui Jean-Claude Juncker se poate observa hashtagul #EURoad2Sibiu | Foto: Etienne Ansotte © CE

După conferința de presă de miercuri a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, desfășurată pe fundalul hashtagului #EURoad2Sibiu, mai multe persoane s-au arătat nedumerite de semnificația acestuia. Un purtător de cuvânt al Comisiei a explicat pentru Transilvania Reporter cum a luat naștere acest hashtag.

Astfel, fraza are la bază documentul «Foaia de parcurs către o Uniune mai unită, mai puternică și mai democratică”, propus de președintele Juncker în discursul despre Starea Uniunii din 14 septembrie 2017. „Președintele Juncker a propus o serie de ținte de atins până la alegerile europene, proces care va culmina un summit special al liderilor UE la Sibiu, în 9 mai 2019”, a explicat Natasha Bertaud, din partea Comisiei. 

La întrunirea de la Sibiu, se arată în documentul citat, „liderii UE27 trebuie să exprime un plan, o viziune și un drum de urmat, înainte ca alegătorii să se ducă la urne cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2019”. 

Așadar, #EURoad2Sibiu semnifică drumul pe care Uniunea Europeană îl are de străbătut până la preconizata reașezare, de după Brexit, care va fi conturată la Sibiu.

Un hashtag este o etichetă care poate fi folosită pe rețele sociale ca Facebook, Twitter sau Instagram, pentru a grupa mai multe postări cu același subiect.

Distribuie:

Postaţi un comentariu