#EURoad2Sibiu stârnește nedumerire la Bruxelles

În spatele lui Jean-Claude Juncker se poate observa hashtagul #EURoad2Sibiu | Foto: Etienne Ansotte © CE

Conferința de presă susținută miercuri, 14 februarie, la Bruxelles, de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avut pe panoul de fundal o frază cu trimitere directă la summit-ul european de la Sibiu, programat pentru 9 mai 2019, și anume #EURoad2Sibiu. Într-o traducere liberă, aceasta ar însemna „drumul UE spre Sibiu”. Semnul diez din fața frazei, numit hashtag, este folosit pentru etichetarea unor postări pe rețelele de socializare. Prin astfel de hashtag-uri se pot grupa toate postările cu un anumit subiect.

La scurt timp după conferința de presă a lui Juncker, hashtagul #EURoad2Sibiu a devenit unul dintre cele mai folosite în Belgia, a raportat contul de Twitter Trendsmap Belgium.

Nu toți au fost încântați de găselnița Comisiei. De exemplu, Alice Stollmayer, director executiv al inițiativei „Defending Democracy”, care combate propaganda rusă, s-a întrebat retoric, tot pe Twitter, cine a avut ideea acestui hashtag. „Dacă credeți că așa veți aduce mai aproape UE de cetățeni, mai gândiți-vă”, a comentat aceasta. Iar un alt utilizator al rețelei a preluat-o, adăugând: „Felicitări, Comisia Europeană – ai câștigat premiul pentru cel mai de nepătruns hashtag al anului”.

Criptica frază se referă la prima întrunire post-Brexit a liderilor celor 27 de țări ce vor fi rămas în UE, care va avea loc la Sibiu, de Ziua Europei, în 2019. La reuniune se așteaptă să se stabilească un scenariu clar de viitor pentru Uniunea Europeană. Drumul până la Sibiu, semnifică, așadar, procesul de elaborare a acestui scenariu. Orașul din Transilvania a fost propus ca loc de desfășurare a summitului chiar de Jean-Claude Juncker, în contextul în care România va deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului viitor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu