Reţeaua de magazine Oncos a intrat în insolvenţă

foto: urbo.ro

Producătorul şi distribuitorul de carne de pui, ouă şi pâine Oncos din Cluj a solicitat şi a obţinut în instanţă intrarea în insolvenţă a reţelei sale de 44 de magazine.

“Necesitatea restructurării vine în contextul scăderii puterii de cumpărare a populaţiei şi a lipsei unei finanţări corespunzătoare a afacerii, care au cauzat un dezechilibru financiar companiei. Decizia are ca obiectiv însănătoşirea afacerii, care să îi permită să îşi continue activitatea în mod avantajos pentru clienţi, parteneri şi furnizori, şi profitabil pentru companie”, se arată într-un comunicat al companiei.

Grupul Oncos a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de peste 148 de milioane de lei. Reţeaua de retail este prezentă în judeţele Cluj, Sălaj, Mureş şi Bistriţa-Năsăud. Produsele Oncos sunt comercializate şi pe pieţele externe din Ungaria, Italia, Cehia, Slovacia şi Grecia.

“În ultimii ani am resimţit puternic efectele crizei economice, care s-au văzut atât în scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor, cât şi în lipsa unor surse de finanţare viabile pe piaţă. Oncos este un business antreprenorial, românesc, care nu beneficiază de sprijinul unui grup sau al unui investitor care să susţină afacerea şi în condiţii economice dificile. În acest context, restructurarea business-ului grupului a venit ca o soluţie firească şi necesară pentru însănătoşirea acestuia”, a declarat în comunicatul menţionat Vasile Onacă, acţionarul majoritar al Oncos.

Planul de reorganizare al afacerii include creşterea cu circa 25% a capacităţii de producţie şi procesare a cărnii de pasăre. Astfel, vor fi puse în funcţiune încă 12 hale de creştere a păsărilor, cu o capacitate totală de 1, 3 milioane capete pe an. Capacitatea totală de creştere şi procesare a grupului va depăşi 6, 3 milioane capete anual, după ce în 2013 a crescut cu 6% faţă de anul anterior. Oncos Grup ocupă locul 10 pe piaţa naţională în privinţa numărului de pui de carne crescuţi în fermele proprii, iar capacitatea totală de creştere şi procesare este în prezent de peste 5 milioane de capete pui de carne pe an.

Înfiinţat în anul 1991, grupul Oncos are peste 800 de angajaţi şi include abatorul de păsări Floreşti, cinci ferme de creştere a păsărilor în Gilău, Lomb, Jucu , Sălişte-Coruş-Chinteni în judeţul Cluj şi Panic în judeţul Sălaj, precum şi una din cele mai mari fabrici de pâine din Transilvania.

Distribuie:

Postaţi un comentariu