Ziua Timpului la Photo Romania Festival: 800 de ceasuri, de pe trei continente, într-o singură expoziţie

O expoziție cu peste 800 de ceasuri funcționale, produse în 14 țări de pe trei continente este una dintre propunerile organizatorilor Photo Romania Festival pentru publicul larg. Expoziția, găzduită la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, reunește o parte a colecției de ceasuri deținute de familia clujeană Gașpar și va fi vernisată în 16 mai, de la ora 18.00, în prezența unor  specialiști în fizică, psihologie și teologie, care vor povesti cum este perceput timpul prin prisma profesiilor lor.

În același timp, o perspectivă… fotografică asupra trecerii timpului va fi oferită de ”Liquid Art” („Artă lichidă”), expoziția germanului Markus Reugels, care a folosit fotografierea de mare viteză pentru a „îngheța” milisecunde și a prezenta ipostaze unice ale apei. „Apa este un element de bază al vieții; cu toții avem nevoie de ea și o vedem zi de zi. Observăm însă și formele frumoase pe care le poate lua?” – de aici și-a început Markus Reugels proiectul fotografic.

Ambele expoziții vor putea fi vizitate la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei în perioada 16 mai – 2 iunie. Pe perioada festivalului, între 16 și 25 mai, expoziția este deschisă între orele 10 și 21, iar între 26 mai și 2 iunie – luni, marți, joi și vinere între 10 și 16, iar miercuri de la 12 la 18. Accesul la expoziții se realizează contracost, prețul unui bilet fiind de 1, 5 lei.

Atelier foto în mijlocul naturii

Unul dintre invitații speciali ai festivalului, fotograful britanic Drew Gardner, recunoscut pentru modalitatea în care folosește lumina în cadrul ședințelor foto, va susține un atelier în cadrul Photo Romania Academy. „Cum să realizăm fotografii de succes folosindu-ne de lumină și cadre speciale” este un atelier în cadrul căruia participanții vor parcurge întregul proces al realizării de imagini care spun o poveste (editorială ori comercială), de la găsirea conceptului și până la ultimele retușuri.

Pentru a-i învăța trucurile meseriei, Gardner va folosi un cadru ieșit din comun: în locul banalului studio foto, participanții vor merge într-o pădure din apropierea Clujului și vor putea fotografia, alături de modele profesioniste, animale domestice și chiar și sălbatice.

Atelierul se va desfășura în 23 mai, iar înscrierile se realizează contracost, prin intermediul paginii http://www.photoromaniafestival.ro/academia/.

Distribuie:

Postaţi un comentariu