TIFF 2015. 31 de producții în cadrul Zilelor Filmului Românesc

Escortata TIFF 2015 / Foto: Nicu Cherciu

Festivalul Internațional de Film Transilvania continuă cu o serie de evenimente importante, iar publicul va fi răsplătit cu proiecții speciale, concerte și întâlniri cu invitații TIFF. Zilele Filmului Românesc au loc între 4 și 6 iunie, cu 31 de producții.

Pe 4 iunie, de la ora 19.30, la Cinema Florin Piersic are loc proiecția de gală a filmului „Proba de microfon” (1980), în prezența regizorului Mircea Daneliuc, celebrat anul acesta cu o retrospectivă la TIFF. Apoi, de la 21.45, în Piața Unirii Open Air, vine Corneliu Porumboiu cu filmul său premiat la Cannes, „Comoara”. Miercuri începe competiția de scurtmetraje românești, la Cinema Florin Piersic, cele trei calupuri fiind programate de la 18.00, 20.15 și 22.30. Sute de reprezentanți ai industriei de film din România sunt așteptați la Cluj pentru Zilele Filmului Românesc.

Vor avea premiera națională la Cluj, în prezența realizatorilor, filmele „București NonStop” (r. Dan Chișu),   „Lumea e a mea„ (r. Nicolae Constantin Tănase), „Bondoc” (r. Mihai Mincan, Cristian Delcea, Mihai Voinea), „Stația Iezer 15 033” (r. Iulia Matei), „Be My Cat: A Film for Anne” (r. Adrian Țofei). Vineri, ora 18.15, la Casa de Cultură a Studenților, o proiecție specială îi va aduce înapoi la Cluj, la 10 ani de la premiera în cadrul TIFF, pe realizatorii filmului „Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu